Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Romanya'da siyasi deprem! Başbakan istifa etti, geçici koltuk İçişleri Bakanı’na emanet

Romanya'da siyasi deprem! Başbakan istifa etti, geçici koltuk İçişleri Bakanı’na emanet
Fotoğraf Başlığı Romanya'da siyasi deprem! Basbakan istifa etti, geçici koltuk Içisleri Bakani’na emanet

Romanya'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından siyaset altüst oldu. Seçim yenilgisi sonrası Başbakan Marcel Ciolacu görevinden çekildi, yerine geçici başbakan olarak İçişleri Bakanı Catalin Predoiu atandı.

Kaydet
a- | +A

Cumhurbaşkanlığı seçiminde yaşanan şok yenilginin ardından Romanya hükümetinde taşlar yerinden oynadı! Başbakan Marcel Ciolacu, iktidar bloğunun ağır hezimetinin ardından istifa etti. Siyasi fırtınanın ortasında, geçici başbakanlık görevine sürpriz bir isim getirildi: İçişleri Bakanı Catalin Predoiu.

Avrupa’nın doğu kanadında milliyetçi dalga büyürken, Bükreş yeni bir belirsizliğe sürükleniyor.

BAKMADAN GEÇME
Seçim yenilgisi sonrası Romanya Başbakanı Ciolacu istifa etti!
HABER

Seçim yenilgisi sonrası Romanya Başbakanı Ciolacu istifa etti!

KOALİSYON DAĞILIYOR, MEŞRUİYET TARTIŞILIYOR

Pazar günü yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, hükümetin desteklediği Crin Antonescu ilk turda %20 oyla elenirken, NATO ve AB karşıtı sağcı aday George Simion %41 ile ilk sıraya yerleşti. Yaşanan hezimetin ardından Başbakan Ciolacu istifasını sundu. Koalisyon ortakları PSD ve PNL’de iç kriz patladı, muhalefette de istifa yaşandı.

Yeni hükümet formülü arayışına giren Romanya’da gözler ikinci tur seçimlerde yarışacak iki adayda: George Simion ve reformist Nicușor Dan.

MUHALEFET LİDERİ DE ÇEKİLDİ

Seçimlerin ardından ilk istifa adımı muhalefetten geldi. Merkezde konumlanan Avrupa yanlısı muhalefet partisi USR'nin lideri Elena Lasconi, oyların yüzde 3’ünden azını aldıktan sonra partisinin başkanlığından ayrıldı.

YENİ HÜKÜMET FORMÜLÜ MASADA

Teneo düşünce kuruluşundan analist Andrius Tursa’ya göre, yeni cumhurbaşkanının göreve başlamasından önce hızlı bir hükümet değişikliği ihtimali giderek artıyor. Tursa, muhtemel senaryolar arasında, mevcut hükümetin yeniden yapılandırılması ve reformist USR'nin koalisyona dahil edilmesinin konuşulduğunu aktardı.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.