Rus askerleri kapı kapı dolaşıyor: Ukrayna'da silah zoruyla referandum

Düzenleyen:
Rus askerleri kapı kapı dolaşıyor: Ukrayna'da silah zoruyla referandum

DÜNYA Haberleri

Ukrayna’nın doğusundaki dün başlayan 4 bölgede Rusya’ya bağlanmak için oy verme işlemi sürüyor. Kiev yönetimi bu süreçte silahlı grupların kapı kapı dolaşarak evlerden oy almaya zorladığını iddia etmişti. Sosyal medyada yer alan görüntülerde bu açıklamaları destekler nitelikte videolar yer aldı.

Kiev yönetimi silahlı grupların evlere girerek insanları oy kullanmaya zorladığını duyurmuştu. Sosyal medyada ve Ukrayna basınında paylaşılan görüntülerse bu açıklamaları doğrular nitelikte.

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı işgal girişimi 24 Şubat’tan beri devam ederken Ukrayna’nın doğusundaki Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson bölgelerinde Rusya’ya bağlanmak için referandumlar başlamıştı. Kiev yönetimi bu süreçte Rus askerlerinin kapı kapı dolaştığını öne sürmüştü. Sosyal medyada paylaşılan bu ilk görüntünün Zaporijya'da çekildiği iddia ediliyor.

Güvenlik kamerası görüntülerinde Rus askerlerinin 2 kadın görevli eşliğinde bir apartmana giriş yaptığı görülüyor. 2 kadın görevlinin elinde kağıtlar bulunuyor. Görüntülerde eli silahlı askerin birinin alt katta beklerken diğerinin ise üst kata kadınlara eşlik ederek çıktığı görülüyor.  

Bu yetkililerin bu şekilde referandumda Rusya’ya katılmak için oy vermeye zorladıkları belirtiliyor.

Zaporijya’da kaydedilen görüntülerde de yetkililerin askerler ile yine aynı şekilde kapıları çaldığı anlar görülüyor. Bir süre kapıda bekleyen yetkililer kapıların açılmaması sonucu binayı terk ediyor.

 


Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...