Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Rus hava saldırısında 10 sivil hayatını kaybetti

Rus hava saldırısında 10 sivil hayatını kaybetti
Fotoğraf Başlığı Rus hava saldirisinda 10 sivil hayatini kaybetti

Rus ordusuna ait savaş uçaklarının, Halep'te sivil yerleşim birimlerini bombalaması sonucu aralarında kadın ve çocukların bulunduğu 10 kişi öldü.

Kaydet
a- | +A
Sivil savunma yetkililerinden alınan bilgiye göre, Rus ordusuna ait savaş uçakları, Halep'te Ensari, Maadi, Haydariye, Firdevs ve Salihiyin mahallelerinde sivil yerleşim birimlerini bombaladı.
Saldırıda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 10 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda yaralı da sahra hastanelerine sevk edildi.
Rus ordusuna ait savaş uçakları ekim ayından bu yana Humus, Hama, İdlib ve Halep'te sivil yerleşim yerleriyle, ılımlı muhaliflerden oluşan Özgür Suriye Ordusu'na bağlı karargahları bombalıyor. Halep'in güneyi de 14 Ekim itibarıyla Rus hava saldırılarının hedefi haline gelirken, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric ay başındaki açıklamasında Rus hava saldırılarının başlamasından bu yana Halep, Hama ve İdlib'de en az 123 bin 842 kişinin yerlerinden olduğunu bildirmişti.
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.