Rusların gazı kestiği ülkelerde son durum: Çekya'da öğrencilere battaniye dağıtıldı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
Rusların gazı kestiği ülkelerde son durum: Çekya'da öğrencilere battaniye dağıtıldı

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Rusya ile yaşanan enerji krizi sonrası her geçen gün yeni bir tasarruf tedbirini hayata geçiren Avrupa, tarihinin en zor kışını hazırlanıyor. Tasarruf amacıyla kışın okulları ısıtmamayı planlayan ülkelerden biri olan Çekya’da ise derste üşüyen öğrencilere battaniye dağıtılmasına karar verildi.

Rusya ile Ukrayna savaşı birçok alanda olduğu gibi enerji alanında da krize neden oldu. Batılı ülkelerin yaptırım kararı ardından Moskova’dan vanaları kapatma hamlesi geldi. Kış aylarının nasıl geçeceğine yönelik telaşa giren Avrupa ülkeleri de çeşitli tasarruf tedbirlerini masaya yatırmaya başladı. Tarihinin en çetin kışına hazırlanan Batı, her geçen gün enerji tasarrufuna dair yeni uygulamaları hayata geçiriyor. 

ÖĞRENCİLERE BATTANİYE DAĞITILDI

Buna son örnek Çekya’dan geldi. Orta Avrupa’da bulunan Çekya olası enerji krizine battaniyeli çözüm önerisi getirdi. Hava sıcaklıklarının 10 dereceye kadar düştüğü ülkede öğrencilere battaniyeler dağıtıldı. Kış gelmeden 7 dereceye kadar düşen hava sıcaklıkları, eğitim gören öğrencileri üşütmeye yetti. Yaşanan bu durum sonrası okul yönetimi, kalorifer yakmak yerine öğrencilere battaniye dağıttı.

Rusların gazı kestiği ülkelerde son durum: Çekya'da öğrencilere battaniye dağıtıldıÇekya'da sınıflarda öğrencilere battaniye dağıtıldı

KIŞ BOYUNCA OKULLAR ISITILMAYACAK

Kış boyunca kullanılacak battaniyelerin diğer okullarda da dağıtılacağı öğrenildi. Öte yandan doğalgaz krizi yaşayan Avrupa Birliği, geçen hafta tasarruf önlemleri konusunda anlaşmıştı. Çekya ve birçok Avrupa ülkesi, tasarruf amacıyla kışın okulları ısıtmamayı planlıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...