Rusya ile Almanya arasında medya savaşı: Yasaklar peş peşe geldi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Rusya ile Almanya arasında medya savaşı: Yasaklar peş peşe geldi

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilim tırmanmaya devam ediyor. Bölgeden açıklamalar üst üste gelirken, Rusya ve Almanya krizi patlak verdi. Almanya, Rus RT’nin Almanca yayın yapan kanalının (RT DE) yayınlarını yasaklamıştı. Alınan kararın ardından Rusya Dışişleri Bakanlığı, Alman yayın kuruluşu Deutsche Welle’nin ülkedeki yayınlarının kaldırıldığını açıkladı. Yapılan açıklamada DW’nin Rusya ofisinin kapatılmasına karar verildi.

 

Ukrayna ve Rusya gerilimi devam ederken, medya krizi patlak verdi. Almanya ile Rusya arasında yaşanan medya gerginliğinde Rus Haber kanalı Russia Today'in (RT) Almanca yayınlarının yasaklanacağını duyurmuştu.

SERT TEPKİ GÖSTERDİ 

Yaşanan krizin ardından Alman yetkililer, RT DE'nin yayın lisansına sahip olmamasını gerekçe göstererek ülkede yayın yapamayacağını belirtmişti. RT DE Productions şirketi ise alınan karara sert bir tepki göstererek, Almanya'da kablolu ve uydu yayınları için Sırp lisansını kullandığını ve bu lisansın 2029’a kadar geçerli olduğunu iddia etti. 

Rusya ile Almanya arasında medya savaşı: Yasaklar peş peşe geldi

RUSYA’DAN CEVAP GELDİ 

Avrupa yasalarına uygun haber yaptıklarını belirten RT, Avrupa ile Rusya arasında ilişkilerin gergin olduğu bir dönemde Almanya'nın bu karar ile siyasi baskı kurmaya çalıştığını açıkladı. Şirket ayrıca karar itiraz etmek için yasal haklarını kullanacağını da belirtti.

YAYINLARI SONLANDIRILACAK 

Almanya’nın aldığı karar sonrası Rusya’dan peş peşe açıklamalar gelmeye başladı. Rusya Dışişleri Bakanlığı alınan karara tepki göstererek, Alman yayın kuruluşu Deutsche Welle'nin uydu ve diğer yayınlarının sonlandırılacağını duyurdu.

Rusya ile Almanya arasında medya savaşı: Yasaklar peş peşe geldi

ALMANYA’DAN PEŞ PEŞE AÇIKLAMALAR 

Rusya’nın sert yaptırımına tepki gösteren Almanya’dan peş peşe açıklamalar geldi. Almanya Kültür ve Medyadan Sorumlu Devlet Bakanı Claudia Roth yaptığı açıklama'da DW'nin kapatılmasının kabul edilemez olduğunu belirterek, "Rusya'da DW’nin yayın yasağı ve Moskova'daki ofisinin kapatılması hiçbir şekilde kabul edilemez" ifadelerini kullandı. 

Rusya ile Almanya arasında medya savaşı: Yasaklar peş peşe geldi

“YASAL İŞLEM BAŞLATACAĞIZ” 

DW’nin Genel Müdürü Peter Limbourg da Rusya’da alınan karara karşı yasal yollara başvuracaklarını belirterek, “Rus hükümetinin bu saçma tepkisini protesto ediyoruz ve ilan edilen tedbirlere itiraz etmek için yasal işlem başlatacağız." ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...