Rusya İstihbaratı’ndan Suriye raporu: ABD’nin çatışmaları kışkırtma planı 

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Rusya İstihbaratı’ndan Suriye raporu: ABD’nin çatışmaları kışkırtma planı 

DÜNYA Haberleri

Rusya Dış İstihbarat Servisi (SVR), ABD'nin çatışmalarla ilgili planını ortaya çıkardı. İstihbaratın iddiasına göre, ABD, Suriye'nin güneybatısında, merkezde ve Fırat'ın doğusunda silahlı çatışmaları kışkırtmak için radikal birlikler oluşturmayı planlıyor. 

İstihbarat’ın yaptığı açıklamada, ABD'nin, Suriye'de rejime karşı kontrolündeki bazı unsurları kullanmayı planladığını iddia etti.  "Silahlı muhalif Kürt ve Arap birliklerinden oluşan bir grup sözde Suriye'nin Özgür Suriye Ordusu'na özel rol verildiği" ifadesinin kullanıldığı açıklamada, ABD ve İngiltere'nin bu grup üzerinden DAEŞ ile çalıştıkları öne sürüldü.

TANKSAVAR FÜZELERİ TESLİM PLANI

SVR, ABD'nin Suriye'deki Tanif Üssü'nden koordine ettiği faaliyetlerle ülkenin merkezi ve Fırat Nehri'nin doğusunda silahlı çatışmaları kışkırtmak için radikal birlikler oluşturmayı planladığını, ayrıca DEAŞ'a büyük kalibreli silahlardan oluşan onlarca pikap, taşınabilir hava savunma sistemi ile "TOW" ve "NLAW" tanksavar füzelerinin teslim edilmesinin planlandığını savundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...