Rusya'dan Instagram’a kısıtlama

Düzenleyen:
Rusya'dan Instagram’a kısıtlama

DÜNYA Haberleri

Rusya, çeşitli talepler ilettiği Instagram'ın cevabının olumsuz olması üzerine harekete geçti. Daha önce Facebook'a kısıtlama getiren ülke bu defa da Instagram'a kısıtlama getirdi.

Ukrayna'ya açtığı savaş sonrası art arda yaptırım haberleri alan Rusya'da karşı hamlelere devam ediyor. Kısa süre önce Instagram’dan, Rus askerlerine yönelik şiddet içeren görüntüleri kaldırmasını isteyen Rusya, Talebinin reddedilmesi üzerine söz konusu uygulamayı kısıtlama kararı aldı. 

"ERİŞİM SINIRLI OLACAK"

Rusya’nın Ukrayna saldırılarına karşı batı ülkelerine ait sosyal medya şirketleri ile Rus yönetimi arasındaki yeni kararlar alınmaya devam ediyor. Daha önce Meta şirketine ait Facebook uygulamasına erişimi engelleyen Rusya, bu kez de yine aynı şirkete ait Instagram uygulamasının kullanımının kısıtlandığını duyurdu. Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu (Roskomnadzor) kısıtlamaya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, “Rusya Federasyonu Başsavcılığının talimatına dayanarak Rusya’daki Instagram sosyal medya platformuna erişim sınırlı olacaktır” denildi.

Rusya daha önce Instagram’dan, Rus askerlerine yönelik şiddet içeren görüntüleri kaldırmasını istemiş Instagram ise bu talebi geri çevirmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...