Rusya'dan Odessa limanına arka arkaya saldırılar

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Rusya'dan Odessa limanına arka arkaya saldırılar

DÜNYA Haberleri

Rusya, Karadeniz Tahıl Anlaşması'nı askıya almasının ardından Odessa limanı başta olmak üzere hava saldırılarını yoğunlaştırdı. Ukrayna hava sistemleri, ülkenin geneline arka arkaya iki gece düzenlenen yoğun hava saldırıların çoğunluğunun önlediğini duyurdu. Saldırılarda herhangi bir can kaybı bildirilmedi.

Rusya, başta tahıl koridoru anlaşmasında kullanılan Odessa limanı olmak üzere pek çok Ukrayna hedefine füze ve kamikaze dronlarla saldırılar düzenledi. 

Ukraynalı yetkililer çarşamba günü yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna geneline silahlı insansız hava araçları ve füzelerler saldırdığını ve güneydeki tahıl limanı Odessa'ya arka arkaya iki gece yoğun bir hava saldırısı düzenlediğini duyurdu.

Rusya, Afrika'ya tahıl ulaşmasını sağlayan Karadeniz Tahıl Anlaşması'nı askıya almasından bir gün sonra yeniden Ukrayna limanını vurdu.

Rusya, Kırım'ı anakaraya bağlayan Kerç köprüsüne düzenlenen saldırıdan Ukrayna'yı sorumlu tuttuğunu açıklamıştı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, köprüye düzenlenen saldırıyı ''terör'' saldırısı olarak niteleyerek karşılık verileceği tehdidinde bulunmuştu.

HAVA SALDIRILARI ARTTI

Kiev Şehri Askeri İdaresi Başkanı Serhii Popko, Telegram kanalından yaptığı açıklamada "Tüm Ukrayna için zor bir gece" dedi. Ukraynalı yetkili, son günlere kıyasla Ukrayna'nın diğek çok bölgesine daha fazla kamikaze dron ve füze saldırıları düzenlendiğini bildirdi.

Popko, saldırıların özellikle Odesa'da şiddetli olduğunu söyledi. Ayrıca, Rusya'nın İran yapımı Shahed insansız hava araçlarıyla Kiev'e saldırı gerçekleştirdiğini ancak saldırının Ukrayna hava savunma sistemleri tarafından durdurulduğunu ve herhangi bir can kaybı olmadığını duyurdu. 

Rusya'dan Odessa limanına arka arkaya saldırılar

Odessa bölge valisi Oleh Kiper ise Rusya'nın bölgedeki güçlü saldırılarından dolayı meydana gelen maddi hasar ve kayıplarla ilgili bilginin daha sonra açıklanacağını ifade etti.

Kiper, Telegram uygulamasında, "Pencerelere yaklaşmayın, ateş etmeyin veya hava savunma güçlerinin çalışmalarını paylaşmayın" uyarısında bulundu.

Bölge valisi Vitalii Bunechko'ya göre, Rus drone saldırıları, Ukrayna'nın Zhytomyr bölgesinde altyapıya ve evlere zarar verdi. Ancak can kaybı yaşanmadı.

Ukrayna'nın Poltava ve Kirovohradskyi bölgelerindeki yetkililer de saldırılar bildirdi.

Ukrayna Hava Kuvvetleri, ordunun 16 Kalibr seyir füzesinden 13'ünü, 32 Shahed-drone'dan 23'ünü ve bir Kh-59 füzesini önlediğini bildirdi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: Miami Herald - Reuters

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...