Rusya'ya karşı direnişte sembol haline gelmişti: Kiev'in hayaleti öldürüldü

Düzenleyen: / Kaynak: YENİ ŞAFAK
Rusya'ya karşı direnişte sembol haline gelmişti: Kiev'in hayaleti öldürüldü

DÜNYA Haberleri  / YENİ ŞAFAK

Ukrayna, Rusya'ya karşı direnişin sembollerinden biri haline gelen ve 40'tan fazla Rus uçağını düşürdüğü iddia edilen "Kiev'in Hayaleti" lakaplı savaş pilotunun öldürüldüğünü açıkladı.

Rusya ile Ukrayna arasında tüm şiddetiyle devam eden savaş, iki ülkenin ciddi kayıplar yaşamasına yol açmaya devam ediyor. Bu kapsamda uzun süredir "Gerçek mi, hayal ürünü mü?" tartışmalarının gölgesinde çokça konuşalan ve direnişin sembolü haline gelen "Kiev'in Hayaleti"nden beklenmedik bir haber geldi. Ukraynalı kaynaklar söz konusu savaş pilotunun hayatını kaybettiğini duyurdu. 

KASK VE GÖZLÜKLERİ SATIŞA ÇIKARILACAK

İngiliz The Times'a konuşan Ukraynalı kaynaklar; savaş pilotunun kimliğini açıklarken, ölümünü de doğruladı. 29 yaşındaki binbaşı Stepan Tarabalka'nın, 13 Mart'ta Rus uçaklarıyla girdiği it dalaşı sırasında MiG-29 jetinin vurulması sonucu hayatını kaybettiği kaydedildi. Verilen bilgiye göre Tarabalka; bir çocuk babasıydı.

Ukraynalı kaynaklar; pilotun kask ve gözlüklerinin Londra'da yakın zamanda yapılacak bir müzayedeyle satışa çıkartılacağını kaydetti.

Ukraynalı yetkililer, konu ile alakalı başka bir bilgi vermedi.

"RUHUNUZU İÇİN GELİYORUM"

 "Kiev'in Hayaleti' lakaplı gizemli savaş pilotunun görüntüleri geçtiğimiz aylarda ilk kez paylaşılmıştı. Ukrayna Ordusu görüntülerle birlikte Rus tarafına bir de tehdit mesajı göndermişti. Mesajda, " ‘Merhaba işgalci, ruhunuz için geliyorum!’ yazdı. Görüntüde bir MiG-29 savaş uçağının kokpitinde, yüzü siyah bir vizör ve oksijen maskesinin arkasına gizlenmiş bir asker yer almıştı.

Rusya'ya karşı direnişte sembol haline gelmişti: Kiev'in hayaleti öldürüldü

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: YENİ ŞAFAK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...