Serbest bırakılan Filistinli mahkum konuştu: 'İsrail askerine yaklaşan her Filistinli suçlu sayılır'

Düzenleyen: / Kaynak: Aljazeera
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / Aljazeera

İsrail polisinin 2018 yılında arabasıyla kontrol noktasına çarpmaya çalıştı iddiasıyla tutukladığı Amani al-Hashim, gerçekleşen rehine takasında serbest kaldı. Hashim, ilk açıklamasında iddiaları reddederek, Bir İsrail askerine yaklaşan her Filistinli suç işlemiş sayılır' dedi.

İsrail ile Hamas arasında 7 Ekim'den bu yana süren savaşta 15 bini aşkın Filistinli, İsrail tarafından katledildi. 7 Ekim'de Hamas'a bağlı İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın düzenlediği 'Aksa Tufanı Operasyonu' ile Hamas 241 İsrailliyi rehin alarak Gazze'ye götürdü. İsrail, bu operasyona karşılık Gazze'yi işgal etti ve binlerce insanı hastanelerde, okullarda, ibadethanelerde bombalayarak öldürdü. Dünya kamuoyunda ise Hamas'ın rehin aldığı rehineler konuşuldu. Ancak işin perde arkasına bakıldığı zaman İsrail, yıllardır Filistinlilere yönelik keyfi tutuklamalar yapıyor ve çeşitli bahanelerle onları tutsak ediyor. Hamas ile İsrail'in savaşın 49'uncu gününde anlaşarak rehine takası yapmasıyla birlikte şu ana kadar 39 Filistinli özgürlüğüne kavuştu. Esaretten kurtulan Filistinlilerden birisi ise Amani al-Hashim oldu.

BİR RÜYADAYMIŞIM GİBİ HİSSEDİYORUM

Evine döndükten sonra yaptığı ilk açıklamada Hashim şu ifadeleri kullandı: "Bir rüyadaymışım gibi hissediyorum, ailemle çevrili evimde olduğuma inanamıyorum"

Filistin haber ajansı Wafa'nın haberine göre, İsrail, iki çocuk annesi kadını Kalandiya kontrol noktasına çarpmaya çalışmakla suçladı ve 2018 yılında hapis cezasına çarptırdı.  

İSRAİL ASKERİ UYARDI

Amani al-Hashim bu iddiaları reddetti ve 'Bir İsrail askerine yaklaşan her Filistinli suç işlemiş sayılır' dedi.

El-Hashim'in ailesi, İsrail polisinin bugün serbest bırakılmadan önce evlerini birkaç kez ziyaret ettiğini ve onları kutlama yapmamaları konusunda uyardığını söyledi.

Serbest bırakılan Filistinli mahkum konuştu: 'İsrail askerine yaklaşan her Filistinli suçlu sayılır'

SEVİNCİMİZİ ÇALAMAZLAR

El-Hashim ise verdiği röpörtajda "Sevincimizi çalamazlar, bu anı çalmaya çalışıyorlar ve kutlamamıza izin vermiyorlar, ancak burada ailemle birlikte olmam başlı başına bir sevinç" ifadelerini kullandı.

 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Aljazeera
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...