Sırp lider Dodik: Bosna’nın istikbali Erdoğan’ın elinde

Sırp lider Dodik: Bosna’nın istikbali Erdoğan’ın elinde

DÜNYA Haberleri

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi’nin Sırp üyesi Milorad Dodik, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic’in, Dayton Barış Anlaşması ve Bosna Hersek Anayasasının korunması için yaptıkları açıklamalardan memnun olduklarını söyledi.

 “Erdoğan ve Vucic’in de desteklediği ‘Bosna Hersek’te sorunların diyalog yoluyla çözülmesi’ adımından memnunum ve bunu destekliyorum. Bunun için kendilerine minnettarım” ifadelerini kullanan Dodik, Sırp Cumhuriyeti’nin, Bosna Hersek’teki üç kurucu milletin temsilcileri arasındaki diyaloğa destek vereceğini vurguladı.  Bosna Hersek’teki meselelerin tek çözümünün diyalog olduğunu belirten Dodik, şu değerlendirmede bulundu: Geçen yıl Erdoğan’ın Bosna Hersek ziyareti sırasında, Bosna Hersek’teki problemlerin Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ve Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanovic’in ara buluculuğu ile çözülebileceğini ifade ettim. Şimdi de aynı fikirdeyim. Bosna Hersek’in istikbali Erdoğan, Vucic ve Milanovic’in desteği ile yerli siyasetçilerin diyaloğuna bağlı. Bunun haricinde kimsenin fikri Bosna Hersek için iyi bir sonuç oluşturmayacaktır.


Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...