Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Siyonist Genelkurmay Başkanı Halevi istifa etti!

Siyonist Genelkurmay Başkanı Halevi istifa etti!

Bebek katili İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, görevindeki başarısızlıkları kabul ederek 6 Mart'ta istifa edeceğini açıkladı. Halevi, istifa mektubunda 7 Ekim sabahı yaşanan olaylara atıfta bulunarak, "İsrail Silahlı Kuvvetleri, vatandaşları koruma görevini yerine getiremedi" dedi.

Kaydet
a- | +A

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, 6 Mart'ta görevinden istifa edeceğini duyurdu. Halevi, istifa mektubunda, "7 Ekim sabahı, komuta altındaki İsrail Silahlı Kuvvetleri, İsrail vatandaşlarını koruma misyonunu yerine getiremedi" ifadelerine yer verdi.

İstifa kararının ardından Yisrael Beitenu Partisi Genel Başkanı Avigdor Lieberman, "Genelkurmay Başkanı'nın istifasının ardından Başbakan ve diğer Kabine üyelerini sorumluluk almaya ve aynı şekilde istifa etmeye çağırıyorum" diyerek hükümeti eleştirdi. Lieberman, istifanın yeterli olmadığını, daha geniş bir hesaplaşma gerektiğini savundu.

Siyonist Genelkurmay Başkanı Halevi istifa etti! - 1. Resim
Başlık ResmiSiyonist Genelkurmay Başkanı Halevi istifa etti! - 1. Resim

Siyonist Genelkurmay Başkanı'nın açıklamaları şu şekilde:

"Hamas karşısında Ağır kayıplar verdik ve savaş birçok askerimiz öldü. Bu trajik olayların sorumluluğunu üzerimde hissediyorum. İsrail ordusu, İsrail’i savunma misyonunu yerine getiremedi ve devlet bu yetersizliğin bedelini ağır ödedi."

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.