Siyonist ordu ilk kurşunu Osmanlıya sıktı

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Siyonist ordu ilk kurşunu Osmanlıya sıktı

DÜNYA Haberleri  / HABER MERKEZİ

İsrail, Gazze’de tarihin gördüğü en büyük katliamlardan birine imza atıyor. İsrail’in ilk ordusu olarak nitelenen Siyon Taburu, Gelibolu’da Osmanlıya karşı savaşarak doğdu. Çanakkale’de siyonist Yarbay Henry Petterson ve Binbaşı Joseph Trumpeldor’un komuta ettiği Siyon Birliği’nin ilerleyen yıllarda Genel Sekreteri ve en büyük destekçisi ise İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun babası Ben Zion Netanyahu’ydu...

YILMAZ BİLGEN'İN HABERİ - Siyon Taburu’na katılanlar Çanakkale Cephesi’ne gönderildi. Siyonist Birliği, İskenderiye’den uğurlayan Hahambaşı La Pergola, Komutanlar Yarbay Patterson ve Binbaşı Trumpeldor’u Yahudilerin çıkış efsanesini yeniden yaşatacak, İsrailoğulları’nı Mısır’dan Filistin’e ulaştıracak kahramanlar ilan etmişti. İngiliz 29. Tümen’in emrine verilen Siyon Birliği, İngiliz ordu arması ile değil Davut Yıldızı sembolü altında savaştı. Siyonistler, Çanakkale’de katliam ve yağma aparatı olarak yer aldı. Siyon Birliği’nin militanları arasında İsrail’in ilk başbakanı David Ben Gurion, eski başbakanlardan Levy Eskhol ve İsrail Cumhurbaşkanlarından Yitzhak Ben Zvi gibi isimler bulunuyor. 

ÖNCELİKLİ DÜŞMANLARI OSMANLI VE TÜRKLERDİ

Siyon Taburu, 1917 yılında kurulan “Yahudi Lejyonu’’nun temelini teşkil etti. Bu Lejyon, Filistin topraklarında Osmanlıya karşı çarpıştı. Taburun fikri öncüsü ve komutanı Jabotinsky ve komutanı Patterson İsrail’in kahramanları olarak kabul edilir. Tarihçi-yazar Mustafa Armağan “Siyonizmin öncelikli hedefi Türkler ve Osmanlı idi. Çünkü kendi varlıklarını Osmanlının yokluğunda görüyorlardı. Türkiye’de son dönem bazı çevreler siyonistlerin bu yönünü kasıtlı olarak perdeleme çabasında” diye konuştu. 

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant’ın Filistinliler için kullandığı “insansı hayvanlar” ifadesini hatırlatan Armağan “Bu tam anlamı ile Nazilere ait bir ifade ve Yahudiler için kullanılıyordu. Şimdi aynı yakıştırmayı Filistinliler için yapıyorlar. Çünkü bunlar aynı memeden emen ikiz kardeşler” dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...