Somalili atletin kötü performansı istifa getirdi!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Somalili atletin kötü performansı istifa getirdi!

DÜNYA Haberleri

Somali’de ulusal utanç olarak tanımlanan sahte atlet skandalı sonrasında Atletizm Federasyonu Başkanı görevden alındı. Somali Atletizm Federasyonu, yarışı 21.81 saniyede tamamlayan ve kazananın 10 saniyeden fazla gerisinde kalmıştı.

Çin’de düzenlenen Dünya Üniversite Oyunlarında 100 metre koşusunda yarışan ve kötü performansıyla dikkat çeken Somalili sporcunun atlet olmadığının anlaşılmasının ardından Somali Atletizm Federasyonu Başkanı Khadijo Aden Dahir görevden alındı.

Çin’de gerçekleşen Dünya Üniversite Oyunlarında 100 metre koşusunda yarışan Somalili atlet Nasra Abubakar Ali’nin “sporcu ya da atlet” olmadığının ortaya çıkmasının ardından Bakanlık harekete geçti. Yapılan açıklamada, Somali Atletizm Federasyonu Başkanı Khadijo Aden Dahir ve bu olaya karışan kişi ve kurumlara karşı yasal işlem başlatılacağı duyuruldu.

Görevini kötüye kullanmak ve Somali’yi karalamakla suçlanan Somali Atletizm Federasyonu Başkanı Khadijo Aden Dahir, Spor Bakanlığı ve Ulusal Olimpiyat Komitesi arasında yapılan toplantının ardından “adam kayırma” gerekçesiyle görevden alınırken Dahir ve Ali arasındaki bağlantının ne olduğu konusunda ayrıntılı bilgi verilmedi.

100 METREDE 10 SANİYE FARK 

Spor Bakanı Mohamed Barre Mohamud olayın ardından yaptığı açıklamada, olayı utanç verici olarak tanımlayarak, “Yaşanan olay, Somali halkını temsil etmiyor. Somali halkından özür dileriz” dedi.

Somali Atletizm Federasyonu tarafından, yarışı 21.81 saniyede tamamlayan ve kazananın 10 saniyeden fazla gerisinde kalan Nasra Abubakar Ali’nin nasıl seçildiğine dair soruşturma başlatılacağı belirtildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...