Son dakika haberi! Putin 2024 seçimlerinde yeniden aday olacak

Düzenleyen: / Kaynak: Reuters
- Güncelleme:
Son dakika haberi! Putin 2024 seçimlerinde yeniden aday olacak

DÜNYA Haberleri  / Reuters

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 2024'teki seçimlerde yeniden aday olacağı iddia edildi. Putin'in adaylığını bu ay içerisinde açıklaması beklenirken, iddialara ilişkin Kremlin'den herhangi bir açıklama gelmedi.

Son dakika haberi: Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 2024'teki seçimlerde yeniden aday olacağı iddia edildi. Rus liderin, bu ay düzenlenecek olan bir konferansta gelecek yılın mart ayındaki seçimlere katılacağını açıklaması bekleniyor. Konuya ilişkin Kremlin'den ise henüz açıklama gelmedi.

Putin'in aday olup seçilmesi durumunda 2030'a kadar iktidarda kalmasının önü açılmış olacak. Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada Putin'in aday olmaya karar vermesi halinde 'kimsenin onunla rekabet edemeyeceğini' dile getirmişti.

1999'DA GÖREVE GELDİ

1999 yılının son gününde Boris Yeltsin tarafından başkanlık koltuğuna oturtulan Putin, Josef Stalin'den bu yana diğer tüm Rus hükümdarlarından daha uzun süre başkanlık yaptı ve Leonid Brejnev'in 18 yıllık görev süresini bile geride bıraktı.

EN CİDDİ ZORLUKLARLA KARŞI KARŞIYA KALDI

7 Ekim'de 72 yaşına giren eski KGB ajanı Putin, Sovyetlerin 1991'de dağılmasından bu yana herhangi bir Rus liderin karşılaştığı en ciddi zorluklarla karşı karşıya. Son olarak Ukrayna savaşı, ülkenin 1962 Küba füze krizinden bu yana Batı'yla yaşadığı en büyük krizlerden birine dönüştü.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Reuters
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...