Son dakika: İsrail Gazze'de mülteci kampını füzelerle vurdu: En az 100 sivil katledildi!

Düzenleyen: / Kaynak: Ajanslar
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri  / Ajanslar

Son dakika haberi: İsrail ordusu, Gazze'nin iç kesimlerindeki kara operasyonundan görüntüler servis etti. İsrail askerleri Gazze sokaklarında görülürken şiddetli çatışma anları da kameraya yansıdı. Öte yandan İsrail, Gazze'deki Cebaliye Mülteci Kampı'nı yeniden vurdu. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı saldırıda ilk belirlemelere göre 100 kişinin katledildiğini duyurdu. İşte bölgedeki son gelişmeler...

Son dakika haberi: İsrail Gazze'de yeni bir katliama imza attı. İsrail uçakları, Gazze'deki Cebaliye kampındaki yerleşim alanına her biri 1.000 kg ağırlığında olan 6 bombayla vurdu.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü ise yaptığı açıklamada "Cebaliye'de bir korkunç katliam oldu. Can kaybı, El Ehli Baptist hastanesindeki can kaybına yakın olabilir" ifadelerini kullandı.

İlk belirlemelere göre 100 kişinin katledildiği ve kampta bulunan sivil yerleşim yerlerinden 6 Blok Mahallesi'nin tamamen yerle bir olduğu kaydedildi.

Çok sayıda kişinin yaralandığı belirtilen açıklamada, ölü ve yaralıların Endonezya Hastanesine nakledildiği bildirildi.

Son dakika: İsrail Gazze'de mülteci kampını füzelerle vurdu: En az 100 sivil katledildi!

EN AZ 100 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Açıklamada İsrail'in, Cibaliya mülteci kampına düzenlediği saldırıda ilk belirlemelere göre 100 kişi katledildi.

Cebaliye Sivil Savunma Direktörü, "Cebaliye tamamen yok oldu, 6 ABD yapımı bombayla saldırıldı, her biri bir ton ağırlığında" dedi.

İsrail, 17 Ekim'de El-Ehli Baptist Hastanesi'ni vurmuş, saldırıda 471 kişi hayatını kaybetmişti.

Son dakika: İsrail Gazze'de mülteci kampını füzelerle vurdu: En az 100 sivil katledildi!

İsrail ile Filistin çatışması dakika dakika son gelişmeler:

22:32 Mısırlı tıbbi ve güvenlik kaynakları, yaralı Filistinlilerin yarın Refah Sınır Kapısı’ndan tedavi için Mısır’daki hastanelere sevk edileceğini açıkladı. 

İSRAİL, CİBALİYE MÜLTECİ KAMPI'NI VURDUĞUNU DOĞRULADI

23:45 İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırıdan yaralı kurtulanların nakledildiği Endonezya Hastanesi tıbbi malzeme yetersizliği nedeniyle yardım istedi.

23:43 ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in kuşatması altındaki Gazze Şeridi'ne yardım kamyonlarının erişimi ve ABD vatandaşlarına ulaşılması için Refah Sınır Kapısı'nın açılmasına odaklandıklarını bildirdi.

23:23 Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, ABD'nin, "Filistinlilerin Gazze dışına zorla yerleştirilmesini" desteklemediğini belirtti.

23:02 İsrail’in başkenti Tel Aviv’de, akşam saatlerinde Gazze Şeridi’nden fırlatılan roketler nedeniyle siren sesleri yükseldi.

21:25 İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları devam ederken, İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari, İsrail'in Cibaliye Mülteci Kampı'nı vurduğunu doğruladı. Hagari, saldırıda Hamas’ın üst düzey isimlerinden İbrahim Biari’nin hedef alındığını ve öldürüldüğünü açıklayarak, Biari’yi tüm kuzey Gazze'deki çatışmaları denetleyen komutan olarak nitelendirdi.Hagari, saldırı sırasında Cibaliye Mülteci Kampı'nın altındaki tünellerin çökmesi nedeniyle bölgedeki çok sayıda binanın yıkıldığını belirtti.

20:36 Hamas, bazı yabancı rehineleri birkaç gün içinde serbest bırakacaklarını açıkladı.

HUSİLER DOĞRULADI

20:17 İsrail Savunma Kuvvetleri’nin (IDF), Kızıldeniz’de İsrail topraklarına ateşlenen bir füzenin imha edildiğini duyurmasının ardından Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Sarea, Kızıldeniz üzerinden İsrail’e çok sayıda füze ve İHA ile saldırılar düzenlediklerini açıkladı. Sarea, Kızıldeniz’de imha edilen füzenin İsrail'i hedef alan üçüncü operasyon olduğunu ve devamının geleceğini belirterek, Husi güçlerinin İsrail'in Filistin'e yönelik saldırganlığı sona erene kadar özel operasyonlar yürütmeye devam edeceğini vurguladı.

19:31  ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Senato Ödenek Komitesi’nde İsrail ve Ukrayna'ya yapılacak yardımları da içeren 106 milyar dolarlık ulusal güvenlik fonu talebi hakkında ifade verdiği sırada, elleri kırmızı boyalı savaş karşıtları tarafından protesto edildi. Polis, 12 kişiyi gözaltına aldı.

ERDOĞAN DUYURDU: İSRAİL HUKUK ÖNÜNDE HESAP VERECEK

19:38 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Gazze'de işlenen savaş suçlarının faillerinin hukuk önünde hesap vermesi için görüşmelerimiz devam ediyor."

19:30 Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, "İsrail ile Hamas arasındaki çatışmanın yoğunlaşmasından derin endişe duyuyorum. Halihazırda çok sayıda İsrailli ve Filistinlinin hayatını kaybettiği göz önüne alındığında, bu tırmanış yalnızca sivillerin büyük acılarını daha da artırıyor." dedi.

19:23 BM, İsrail'in saldırdığı Gazze'de son 24 saatte 3 çalışanının daha öldürüldüğünü açıkladı

19:18 İsrail ordusu abluka altındaki Gazze Şeridi’nde iki İsrail askerinin öldürüldüğünü duyurdu.

18:58 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail'in Gazze'deki Cebaliye Mülteci Kampı'na saldırısını "tasarlanmış planlı bir katliam" olarak değerlendirerek, lanetledi.

18:53 İsrail bombardımanı ve ablukası altındaki Gazze Şeridi’nden İsrail’e roket atılması sonucu 4 İsrailli yaralandı.

18:38 Birleşmiş Milletler (BM), İsrail'in, Gazze'nin kuzeyindeki 13 hastaneye yönelik boşaltma emri verdiğini belirterek, yaşam desteğine bağlı hastalar ve kuvözdeki bebeklerin taşınmasının ölümle sonuçlanabileceği uyarısında bulundu.

18:28 Fransa'da, aralarında gazeteci ve sosyologların da olduğu 85 Yahudi isim, yayımladıkları ortak bildiride İsrail-Filistin çatışmasında ateşkes çağrısı yaptı.

17:14 NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Hamas'ın saldırısını kınadı ancak İsrail'i de Uluslararası Hukuk'a saygı göstermesi gerektiğini söyledi.

17:00 İsrail Cebaliye'de mülteci kampını vurdu! Saldırıda en az 100 kişi şehit oldu.

Son dakika: İsrail Gazze'de mülteci kampını füzelerle vurdu: En az 100 sivil katledildi!

16:19 Kudüs Rum Ortodoks Patrikhanesi, İsrail'in Ortodoks Kültür Merkezine saldırısını kınadı

16:14 İsrail-Lübnan sınırında İsrail ordusu ile Hizbullah arasında karşılıklı saldırılar sürüyor.

16.02 - Dünya Sağlık Örgütü'nden yapılan açıklamada, "Gazze'deki kanser tedavi merkezinin (Türk-Filistin Dostluk Hastanesi) etrafındaki hava saldırıları son derece endişe verici. Bu gerçekten ölüm kalım meselesi" ifadesi kullanıldı.

16.00 - Gazze'deki İçişleri Bakanlığı, İsrail güçlerinin abluka altındaki Gazze Şeridi'nin kuzey ve orta kesimlerine doğru ilerleyişini artırdığını duyurdu.

14.37 - İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail ordusuyla abluka altındaki Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki birçok bölgede çatışmaların devam ettiğini duyurdu.

14.32 - İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'nin kuzeyinde Hamas'a bağlı komutana suikast düzenlediğini duyurdu.

HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 8 BİN 500'Ü GEÇTİ

13.55 - Gazze’deki Sağlık Bakanlığı: İsrail'in saldırılarında ölenlerin sayısı son 24 saatte 219 artarak 8 bin 525 oldu. Ölenlerin 3 bin 542’si çocuk, 2 bin 187’si kadın.

13.52 - BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Throssell: "Koruma altındaki hastanelerin hedef alınması uluslararası insancıl hukukun ihlali anlamına geliyor"

13:07 - Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, abluka altındaki Gazze'nin çeşitli noktalarında 3 askeri aracı imha ettiklerini ve çatışmada 1 İsrail askerinin öldüğünü duyurdu

13:00 - UNICEF: Gazze'de artan çocuk ölümlerinden endişe duyuyoruz. Gazze, çocuklar için bir mezarlığa dönüşüyor.

12:33 - İsrail askerleri Batı Şeria'da biri çocuk 2 Filistinliyi öldürdü

11:59 - ABD Temsilciler Meclisine İsrail için 14,3 milyar dolarlık yasa tasarısı sunuldu.

11:55 - İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde bulunan Tubas şehrindeki saldırıda, 7 Filistinli yaralandı.

11:50 - İsrail ordusu, topraklarına doğru yaklaşan bir "hava hedefinin" tespit edildiğini ve siviller için herhangi bir risk ve güvenlik tehdidi olmadığını aktarırken, yerel basın söz konusu hedefin İsrail sınırlarına ulaşmadan Kızıldeniz üzerinde imha edildiğini yazdı.

11:24 - ABD'nin, "İran'dan gelebilecek tehlikelere karşı", İsrail'de varlığını yalanladığı gizli bir askeri üssü olduğu iddia edildi.

İSRAİL SALDIRILARINDA 133 BEBEK ÖLDÜ

11:14 - İsrail'in günlerdir bombaladığı Gazze Şeridi'nde, henüz bir yaşını doldurmamış 133 bebek öldü.

Son dakika: İsrail Gazze'de mülteci kampını füzelerle vurdu: En az 100 sivil katledildi!

10:25 - İsrail ordusunda, Filistinli gruplarla çatışmada ölen asker sayısı 315'e yükseldi.

09:46 - İsrail ordusu, son 24 saatte abluka altındaki Gazze Şeridi'nde yaklaşık 300 yeri vurduğunu bildirdi.

09:40 - İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli kent ve beldelerine düzenlediği gece baskınlarında, onlarca Filistinliyi gözaltına aldı ve bazılarını yaraladı.

08:55 - İsrail güçleri, Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri'nin Ramallah'ın kuzeyindeki Arura beldesindeki evini, patlatıcılar kullanarak yıktı.

HAMAS'TAN KARA OPERASYONU AÇIKLAMASI

08:37 - Hamas, kara saldırısı genişlerken İsrail askerleriyle Gazze'nin derinliklerinde çatışmalar yaşandığını bildirdi. Hamas, Gazze Şeridi'nin güney ve kuzeybatısındaki İsrail tanklarını füzelerle hedef aldığını duyurdu. Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları, İsrail'e ait bir Merkava tankının vurulduğu anları sosyal medyadan paylaştı.

İSRAİL HAMAS LİDERİNİN EVİNİ VURDU

07:59 - İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria'da üst düzey Hamas liderinin evini hedef aldı. konuşan kaynaklar, Al Jazeera'ya konuşan kaynaklar İsrail güçlerinin, Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih El Aruri'nin ailesinin evinin vurulduğunu açıkladı.

GAZZE'DE 26 GAZETECİ ÖLDÜRÜLDÜ

07:10 - Gazetecileri Koruma Komitesi, İsrail-Hamas savaşında şu ana kadar 31 gazetecinin öldürüldüğünü açıkladı. 7 Ekim'den bu yana Gazze'de 26 gazeteci, İsrail'de dört gazeteci öldürüldü.

05:26 - Rusya'nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia, Gazze'de devam eden saldırılara ilişkin, İsrail ile birçok Batılı ülkenin, BM üyelerinin ezici çoğunluğunun şiddetin sona ermesi gerektiği yönündeki görüşlerini açıkça göz ardı ettiğini belirtti.

İSRİAL GECE BOYU VURDU

04:27 - İsrail savaş uçaklarının, gece boyunca Gazze Şeridi'ndeki hastanelerin çevresini vurmaya devam ettiği belirtildi.

Son dakika: İsrail Gazze'de mülteci kampını füzelerle vurdu: En az 100 sivil katledildi!

04:08 - İsrail savaş uçakları ve topçularının gece boyu Gazze'nin tüm bölgelerini bombalaması sonucu çok sayıda kişinin öldüğü bildirildi.

03:20 - Hamas Hareketinin askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, savaşçılarının Gazze'nin güneyinden sızan İsrail güçleriyle çatıştığını duyurdu.

02:51 - İsrail ordusu, kısa süre önce Lübnan'daki Hizbullah'a ait bazı noktaları hedef aldığını duyurdu.

02:43 - Güney Afrika Cumhuriyeti, uluslararası topluma, İsrail'in uluslararası hukuk ihlallerinin soruşturulması ve bunlardan sorumlu tutulması çağrısından bulundu.

01:42 - Birleşmiş Milletler (BM), Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, Gazze'deki İsrail saldırılarında son üç haftada öldürülenlerin yüzde 70'inin çocuklardan ve kadınlardan oluştuğunu belirtti.

01:28 - İsrail hükümetine bağlı bir bakanlığın, Gazze Şeridi'ndeki 2,3 milyon kişinin, Mısır'ın büyük bölümü çöl olan Sina Yarımadası'na nakledilmesini öngören bir savaş önerisi hazırladığı ortaya çıktı.

00:35 - Beyaz Saray, "abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik İsrail saldırılarının durmasının doğru cevap olmayacağı, bunun şu an Hamas'a fayda sağlayacağı" görüşünü paylaştı.

00:20 - İngiltere Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Bakanı Michelle Donelan'ın Parlamento Özel Sekreteri Paul Bristow, Gazze'de ateşkes çağrısında bulunduğu gerekçesiyle görevinden alındı.

İSRAİL ORDUSU KARA İŞGALİNDEN GÖRÜNTÜ PAYLAŞTI

İsrail, Gazze'yi karadan işgal etmek için düğmeye bastı... İsrail ordusu kara birlikleri abluka altındaki Gazze Şeridi’nin iç kesimlerinde Filistinli gruplarla şiddetli çatışmalara girdi. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) çatışma anlarının görüntülerini paylaştı.

İSRAİLLİ KOMUTAN EMRİ BÖYLE VERDİ

Öte yandan kara operasyonu öncesinde Gazze sınırında bekleyen İsrail tankları görüntülendi. İsrail Ordusu Güney Komutanı Komutanı Tümgeneral Yaron Finkelman, Gazze'ye girmeye hazırlanan İsrail askerlerine "Tek hedefimiz var; zafer!" emrini verdi.

Son dakika: İsrail Gazze'de mülteci kampını füzelerle vurdu: En az 100 sivil katledildi!

FİLİSTİN: İSRAİL İLERLEYİŞİNİ ARTIRDI

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre; Gazze'deki İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İyad el-Bezm, İsrail askeri araçlarının, Gazze'nin doğusundaki Salahaddin Caddesi'nde olduğunu ve Er-Raşid Caddesi'ne doğru ilerlemeye çalıştığını söyledi.

İsrail güçlerinin Gazze'nin kuzey ve orta kesimlerine doğru ilerleyişini artırdığını belirten Bezm, askeri araçların, Kuveyt Kavşağı bölgesindeki Salahaddin Caddesi'ni geçerek Er-Raşid Caddesi'ne ilerlemek için 10. Cadde'ye girdiğini ifade etti.

Son dakika: İsrail Gazze'de mülteci kampını füzelerle vurdu: En az 100 sivil katledildi!

İsrail güçlerinin, Gazze'ye kuzeybatıdan da girdiğini ve halen El-Kerame bölgesinde olduğunu aktaran Bezm, askeri güçlerin, Gazze'nin kuzeybatısındaki yerleşim alanlarının tamamını yok ettiğini söyledi.

Bezm ayrıca İsrail'in Gazze'nin kuzey bölgelerini güneyden ayırmaya çalıştığını dile getirdi.

HAMAS DA ÇATIŞMA GÖRÜNTÜLERİNİ PAYLAŞTI

Öte yandan Hamas da 29 Ekim'de Beyt Hanun (Erez) Sınır Kapısı yakınındaki İsrail askerleriyle girdiği çatışmanın görüntülerini yayınladı.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarından yapılan açıklamada, İsrail askerleriyle Gazze'nin güneyinde çatışmalar yaşandığı, El Yasin 105 füzeleriyle İsrail'e ait 4 askeri aracın vurulduğu ifade edildi. Ayrıca Gazze'nin kuzeybatısındaki 2 İsrail tankının ve buldozerinin de füzelerle hedef alındığı aktarıldı.

4 GÜNDÜR KARADAN OPERASYONLAR SÜRÜYOR

İsrail ordusu, 27 Ekim akşam saatlerinde Gazze Şeridi'ne yönelik kara işgalini genişletmişti. Kara işgalinin genişletilmesi sonucu İsrail askerleriyle Hamas mensupları arasında çok sayıda şiddetli çatışma yaşandı.

NY TIMES İSRAİL'IN KISKAÇ PLANINI DUYURMUŞTU

ABD'li New York Times da bugün paylaştığı analizinde resmi olarak ilan edilmese de İsrail'in kara işgalinin Cuma günü başladığını ifade etmişti.

NYT, İsrail ordusunun kasıtlı olarak operasyonu küçük çaplı olarak faaliyete geçirdiğini, hem kuzeyden hem güneyden girerek Hamas'ı bir kıskaç operasyonuyla yok etmeye çalışacağını ifade etmişti.

Son dakika: İsrail Gazze'de mülteci kampını füzelerle vurdu: En az 100 sivil katledildi!

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...