Mısır ve Ürdün hastane saldırısı sonrası Biden ile görüşmeyi iptal etti

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Mısır ve Ürdün hastane saldırısı sonrası Biden ile görüşmeyi iptal etti

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Gazze’de sivillerin sığındığı hastaneyi vuran İsrail’e tepkiler çığ gibi büyüyor. Saldırıda ilk belirlemelere göre en az 500 Filistinli hayatını kaybederken Mısır ve Ürdün, ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmeyi iptal ettiğini duyurdu.

İsrail abluka altındaki Gazze Şeridi'nde El-Mamedani Hastanesi'ni vurdu. Saldırı sonrası en az 500 kişinin hayatını kaybettiği açıklanırken ölenler arasında hastaların yanı sıra binaya sığınan yüzlerce kişinin de bulunduğu, hastanenin önceden bir uyarı yapılmadan vurulduğu belirtildi.

Katliam sonrası Batı Şeria'da camilerden intifada çağrıları yapıllırken, Filistin 3 günlük yas ilan etti. İsrail ordusu, ise saldırıyı resmi olarak reddettiğini duyurdu.

KRİTİK ZİRVEYE 'KATLİAM' ENGELİ

Saldırı, ABD Başkanı Joe Biden'ın İsrail ziyaretinden bir gün öncesine denk geldi. 

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, saldırının ardından Ürdün ziyaretini yarıda kesti. Abbas ayrıca, Biden ve diğer liderlerle bugün Amman’da yapılması planlanan ve İsrail ve Hamas arasındaki çatışmaların ele alınacağı toplantıya da katılımını iptal etti.

Bu gelişmenin ardından Mısır ve Ürdün'den bu yönde adım atıldı.

SAVAŞI DURDURMAK TEK GÜNDEM

Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi zirvenin iptal edildiğini  "Şu anda savaşı durdurmak dışında herhangi bir konuda konuşmanın faydası yok" diyerek duyurdu.

BİDEN NETANYAHU İLE GÖRÜŞECEK

Öte yandan Biden yarın İsrail'e giderek, Binyamin Netanyahu ile görüşecek.

Biden’ın Tel Aviv’de İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile görüşmesi, ardından Ürdün’e geçerek Ürdün Kralı Abdullah, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sisi ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya gelmesi bekleniyordu.

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...