Son dakika... Netanyahu'nun yeğeni İzzettin El Kassam Tugayları tarafından öldürüldü

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Son dakika...  Netanyahu'nun yeğeni İzzettin El Kassam Tugayları tarafından öldürüldü

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Son dakika haberi... Netanyahu'nun yeğeni Yair Netanyahu'nun İzzettin El Kassam Tugayları tarafından öldürüldüğü iddiası gündeme bomba gibi düştü. Yair Netanyahu'nun İsrail ordusunda yüzbaşı olduğu belirtiliyor.

Son dakika haberi... İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun İsrail ordusunda yüzbaşı rütbesi ile görev yapan yeğeni Yair Netanyahu'nun İzzettin El Kassam Tugayları tarafından öldürüldüğü iddia edildi. Rusya merkezli Sputnik haberinde, "İsrail Başbakanı Netanyahu'nun yeğeni Yüzbaşı Yair Edou Netanyahu, Kassam'a karşı aktif çatışma sırasında Gazze'de öldürüldü." ifadesini kullandı.

Yair Edou Netanyahu'nun Gazze'deki 'tehlikeli keskin nişancı' olarak adlandırılan derin sızma keskin nişancı birliğinin liderliğini yaptığı aktarıldı. 

GAZZE'DE SON DURUM... 

7 Ekim’de başlayan İsrail-Hamas çatışmasında 31. güne girildi. Gazze’yi tam kuşatma altında alan işgalci İsrail ordusu, sivil katliamlarına imza attı. İsrail ordusu dün gece de Gazze’yi tonlarca bombayla vurdu. Saldırılarda yine çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail’e göre 31 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ndeki çatışmalarda ölen asker sayısı 30'a yükselirken, Kassam Tugayları'nın elinde 242 İsrailli esir bulunuyor. İşgal altındaki Batı Şeria’da da bir İsrail askeri öldü. İsrail, Gazze'den düzenlenen saldırılarda 315’i asker 1400'den fazla İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığına göre, İsrail'in saldırılarda 4 bin 800'ü çocuk, 2 bin 550'si kadın olmak üzere 9 bin 770 Filistinli öldürüldü, en az 24 bin kişi yaralandı. Batı Şeria ve Kudüs’te İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler, 151 Filistinliyi öldürdü.

İsrail ordusu, Gazze'de binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesini, Nasr Çocuk Hastanesini, El-Ehli Baptist ve Türk-Filistin Dostluk hastanelerini, tahliyeye zorladığı Filistin Kızılayına bağlı Kudüs ve Endonezya hastanelerinin çevresini vurdu. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

Hizbullah ile İsrail ordusu arasında 8 Ekim'den bu yana yaşanan çatışmalarda 60 Hizbullah mensubu ile 4 İsrail askeri öldü.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...