Stoltenberg: Sivillerin korunması konusunda Türkiye ile hemfikiriz

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Stoltenberg: Sivillerin korunması konusunda Türkiye ile hemfikiriz

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi hakkında sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Stoltenberg, “Terörle mücadele edilmesi ve sivillerin korunması gerektiği konusunda hemfikiriz” dedi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Orta Doğu'daki durumu ve İsveç'in NATO üyelik başvurusunu görüştüklerini bildirdi.

Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesi hakkında sosyal medyada paylaşımda bulundu.

“SİVİLLERİN KORUNMASINDA MUTABIK KALDIK”

Erdoğan ile terörizm ve Orta Doğu'daki durumu ele aldıklarını aktaran Stoltenberg, "Terörle mücadele edilmesi ve sivillerin korunmasında mutabık kaldık." ifadesini kullandı.

Stoltenberg, Gazze'ye insani yardımların ulaşmasından duyduğunu memnuniyeti belirterek, Erdoğan ile görüşmesinde İsveç'in NATO'ya katılımı konusunu da değerlendirdiklerini bildirdi.

https://twitter.com/jensstoltenberg/status/1715731190366273664

ERDOĞAN-STOLTENBERG GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Gazze'deki son durum, insan hakları ihlallerinin önlenmesi için yapılması gerekenler ve masum sivillere kesintisiz insani yardımların ulaştırılması konuları ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Batılı ülkelerin tutumlarının Gazze'deki insan hakları ihlallerini artırdığını belirtti.

İsrail'i durdurmak için ülkelerin çaba sarf etmemesinin telafisi imkansız sonuçlar doğuracağını vurgulayan Erdoğan, Batının ve dünya kamuoyunun, gözler önünde gerçekleşen ve görmezden gelinen insani dramları sona erdirmek için bir an önce harekete geçmesi gerektiğini ifade etti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...