Suudi Arabistan vatana ihanet suçlamasıyla idam: İki asker infaz edildi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı - Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Suudi Arabistan vatana ihanet suçlamasıyla idam: İki asker infaz edildi

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı - Türkiye Gazetesi

Suudi Arabistan'da iki askerin infaz edildiği bildirildi. Vatana ihanet suçlamasıyla idam edilen askerlerle birlikte Suudi Krallığında idam edilen kişi sayısının yüzü geçtiği ifade ediliyor.

Dünyada en fazla infaz gerçekleştiren ülkelerden Suudi Arabistan’da 2 asker ‘’vatana ihanet’’ suçlamasıyla idam edildi.

Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, ordu mensubu iki rütbeli askerin "vatana ihanet" suçlamasıyla idam edildiği belirtildi. Hava Kuvvetleri'nden Yarbay Macid bin Musa ve Başçavuş Yusuf bin Hasan el-Azuni'nin, yapılan yargılamada suçlu bulunarak Taif bölgesinde idam edildiği aktarıldı.

Askerlere, "savaş suçu, milli çıkarları ve askerlik onurunu korumamak ve benzeri şekillerde vatana ihanet etmek" suçlamalarının yöneltildiği kaydedildi. Açıklamada, idam edilen kişilerin işledikleri suçlara ilişkin ayrıntıya yer verilmezken, savaş döneminde çok sayıda büyük askeri suçlar işledikleri duyuruldu.

DÜNYANIN EN ÇOK İNFAZ YAPAN ÜLKELERİNDEN

İslam dünyasının kutsal şehirlerinin de bulunduğu Suudi Arabistan’da idama mahkûm edilenler, kafalarının kesilmesiyle infaz ediliyor. Uluslararası İnsan Hakları Örgütü, Suudi Arabistan’da 2023 yılının 9 ayında 100’den fazla infaz gerçekleştirildiğini duyurdu. Söz konusu idam sayısı 2022 yılının tamamında ise 196 olarak kayıtlara geçmişti.

İnsan hakları örgütleri, Riyad yönetiminin infazların insan hakkı ihlali olduğunu ifade ediyor. Örgütler, Suudi Arabistan’ın daha önceki sözlerine rağmen idamları sık kullanmaya devam ettiğini bildiriyor.

8 YILDA BİN İNFAZ

Geçtiğimiz yıl Suudi Krallığı, dünyada en fazla infaz gerçekleştiren üçüncü ülke olmuştu. 2015 yılında Krallık koltuğuna oturan Salman bin Abdulaziz Al Saud’un yönetimi boyunca bugüne kadar binden fazla infazın uygulandığı kaydediliyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı - Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...