Süveyş Kanalı'nda feci kaza! Petrol tankeri ile çarpışan römorkör battı: 6 yaralı bir kişi kayıp

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Süveyş Kanalı'nda feci kaza! Petrol tankeri ile çarpışan römorkör battı: 6 yaralı bir kişi kayıp

DÜNYA Haberleri

Dünyanın en büyük yük gemilerinden biri olan Ever Given, çapraz dönerek günlerce tıkadığı Süveyş Kanalı'nda yeni kaza meydana geldi. Kanalında petrol tankeri ile çarpışan römorkör battı. 6 kişi yaralı kurtulurken, 1 kişiden hâlâ haber alınamıyor.

Mısır’ın Süveyş Kanalı’nda bir römorkör, Hong Kong bandıralı bir petrol tankeri ile çarpışması sonucu battı. 6 kişinin kurtarıldığı kazada 1 kişiden hâlâ haber alınamıyor.

BATAN RÖMORKTAN BİR KİŞİ KAYIP

Süveyş Kanalı’ndaki bir römorkör Hong Kong bandıralı bir petrol tankeri ile çarpıştı. Süveyş Kanalı İdaresi Başkanı Osama Rabie yaptığı açıklamada, 7 kişinin bulunduğu Fahd römorkörünün Hong Kong bandıralı Chinagas Legend adlı bir petrol tankeri ile çarpışması sonucu battığını söyledi.

Römorkörün mürettebatından 6 kişinin kurtarılıp hastaneye kaldırıldığını ifade eden Rabie, 1 kişiden hâlâ haber alınamadığını aktardı.

Rabie ayrıca, Chinagas Legend adlı tankerin hasara uğramadığını kaydederken, tankerin kazayla ilgili işlemler tamamlanana kadar Port Said Limanı’nda bekletildiğini söyledi. Singapur'dan ABD'nin güneyine giden tankerin, 230 metre uzunluğunda ve 36 metre genişliğinde ve 52 bin ton sıvılaştırılmış petrol gazı kapasitesine sahip olduğu belirtildi.

Batık gemiyi kurtarmak için ise bir vinç gönderildi.

Öte yandan 2021 yılında dünyanın en büyük yük gemilerinden biri olan Ever Given, çapraz dönerek Süveyş Kanalı'nın güneyini yaklaşık bir hafta boyunca tıkadıktan ve küresel ticareti aksattıktan 106 gün sonra kanaldan ayrılmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...