Tanklar gitti, buldozerler geldi! İsrail Şifa Hastanesi’nin bahçesini kazıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Tanklar gitti, buldozerler geldi! İsrail Şifa Hastanesi’nin bahçesini kazıyor

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail kuşatma altındaki Şifa Hastanesi’nin bahçesini kazıyor. Gece baskının ardından tankların çekildiği komplekste buldozerlerle kazı yapılıyor. İsrail güçlerinin buldozerlerle hastane arazisini dümdüz ettiği, çadırları yıktığı belirtildi.

İsrail’in Gazze’nin en büyük sağlık kompleksi Şifa Hastanesi’ne düzenlendiği baskının ardından bahçenin buldozerlerle kazıldığı belirtildi. İsmini vermek istemeyen bir kaynak, İsrail tanklarının hastane bahçesinden çekilmesinin ardından askeri buldozerlerin getirildiğini söyledi.

Hastane bahçesindeki araçların çıkarıldığını aktaran kaynak, İsrail ordusuna ait buldozerlerin hastanenin arka bahçesinde “geniş çaplı bir kazı” yaptığını belirtti. Buldozerlerin hastane arazini dümdüz ettiği ve buradaki çadırları, tesisleri, çardakları yıktığı aktarıldı.

Aynı kaynak, İsrail ordusunun hastane çevresine her yönden uyguladığı kuşatmayı sürdürdüğünü, hastanenin içinde ve dışında hareket eden her şeyi hedef aldığını kaydetti. İsrail ordusunun hastanede patlayıcı kullandığı, ayrıca ilaç ve tıbbi malzeme depolarını da hedef aldığı ifade edildi.

Tanklar gitti, buldozerler geldi! İsrail Şifa Hastanesi’nin bahçesini kazıyor

ŞİFA HASTANESİ’NE GECE BASKINI

İsrail ordusu, Gazze'de binlerce hasta ile yerinden edilmiş sivilin bulunduğu, bölgenin en büyük sağlık tesisi Şifa Hastanesi'ne dün sabah baskın düzenlemişti.

İsrail'in, baskının ardından tüneller ve cephanelikler yerine binada bulduğunu iddia ettiği paslı silahlar ve birkaç kamerayı kanıt olarak sunması, eleştirilere neden olmuştu.

Hamas, İsrail ordusunun Gazze'deki Şifa Hastanesi'ne düzenlediği baskında "katliam" yapmasına karşı uyarıda bulunarak, sağlık personeli, yaralılar ve hastanede yerinden edilmiş binlerce Filistinlinin güvenliğinden İsrail'i, ABD'yi ve uluslararası toplumu sorumlu tutmuştu.

GAZZE’DEKİ HÜKÜMETTEN ŞİFA HASTANESİ İÇİN ÇAĞRI

Gazze Şeridi'ndeki hükümetin Medya Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordu güçlerinin Gazze Şeridi'nin en büyük sağlık kompleksi olan Şifa Hastanesi'nde "savaş suçu" işlediği belirtildi.

Tüm dünya ülkelerine İsrail'in saldırılarını durdurmak için müdahale çağrısında bulunulan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İsrail, savaş suçu, ahlaka ve insanlığa karşı suç olarak sınıflandırılan bu uygulamaları, Şifa Hastanesi'ne yönelik bir kışkırtma ve kamuoyunu yanıltma kampanyasının ardından gerçekleştirdi."

İsrail'in, Şifa Hastanesi'nden çıkış için güvenli geçişlerin varlığından bahsetmesinin sadece bir “propaganda” olduğu vurgulanan açıklamada, İsrail ordusunun Şifa Hastanesi'nden ayrılmaya çalışan birçok aileyi sahada ve doğrudan infaz ederek 30'dan fazla kişiyi öldürdüğü ve onlarca kişiyi yaraladığı kaydedildi.

Tanklar gitti, buldozerler geldi! İsrail Şifa Hastanesi’nin bahçesini kazıyor

İSRAİL’İN GAZZE’YE SALDIRILARINDA SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme" gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrail’de 7 Ekim’deki saldırılarda 310’dan fazlası asker olmak üzere 1200 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 kişinin de yaralandığı duyuruldu. Gazze Şeridi içindeki çatışmalarda da 51 İsrail askeri öldürüldü. İsrail’e göre, Kassam Tugayları'nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.

Tanklar gitti, buldozerler geldi! İsrail Şifa Hastanesi’nin bahçesini kazıyor

CAN KAYBI 12 BİNE YAKLAŞTI

Gazze’deki hükümete göre 7 Ekim’den bu yana İsrail saldırılarında Gazze Şeridi’nde 4 bin 710’u çocuk, 3 bin 160’ı kadın olmak üzere 11 bin 500 kişi öldürüldü. Batı Şeria ve Kudüs’te de 7 Ekim’den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 197 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusu, Gazze'de on binlerce yaralı ile sivilin sığındığı onlarca hastaneyi zorla tahliye ettirmek için yerleşkelerini ya da ana binalarını vurdu. İşgal sırasında bazı hastaneleri bastı. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana sınırda yaşanan çatışmalarda 74 Hizbullah mensubu ve 6 İsrail askeri öldü.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...