Tarihi zirve başladı: G7 liderleri Japonya’ya çıkarma yaptı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Tarihi zirve başladı: G7 liderleri Japonya’ya çıkarma yaptı

DÜNYA Haberleri

G7 liderleri bir dizi belirsizlikle karşı karşıya olan küresel ilişkilerin ve dünya ekonomisinin geleceğini tartışmak için Japonya’nın Hiroşima kentinde bir araya geldi. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin de katılmasının beklendiği zirve sonucunda alınacak kararlar dört gözle takip ediliyor.

G7 liderler zirvesi Japonya’nın dönem başkanlığında Hiroşima’da başladı.

ABD Başkanı Joe Biden, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Kanada Başbakanı Justin Trudeau, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un yanı sıra Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen zirvenin katılımcıları arasında yer alıyor.

Tarihi zirve başladı: G7 liderleri Japonya’ya çıkarma yaptı

Üç gün sürmesi planlanan zirvenin ilk gününde Japonya Başbakanı Fumio Kishida, G7 liderleriyle birlikte 1945'te yaşanan atom bombası trajedisine dair eserlerin sergilendiği Hiroşima Barış Anıtı Müzesi'ni gezdi.

Ziyaretin ardından liderler, atom bombası kurbanları için inşa edilen anıt mezara çelenk bıraktı.

Tarihi zirve başladı: G7 liderleri Japonya’ya çıkarma yaptı

KÜRESEL GÜVENLİK VE EKONOMİK SINAMALAR GÜNDEMDE

Reuters tarafından aktarılan bilgiye göre, "Ukrayna-Rusya Savaşı, Kuzey Kore'nin nükleer silah ve balistik füze programı, Çin'in bölgede artan askeri varlığı gibi küresel güvenlik meselelerinin" yanı sıra, "küresel ekonomi ve teknoloji" gibi konular da liderler tarafından masaya yatırılacak.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin de Japonya’ya sürpriz bir ziyaret gerçekleştirerek G7 Liderler Zirvesi'ne katılması tahmin ediliyor.

Kaynak: Reuters

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...