Tayland'da virüs yayılıyor! Vakaların yarısı hapishanelerde

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Tayland'da virüs yayılıyor! Vakaların yarısı hapishanelerde

DÜNYA Haberleri  / İHA

Tayland hapishanelerinde salgın yayılıyor. 1498'i hapishanelerden olmak üzere 3394 yeni Covid-19 vakasının tespit edildiği açıklandı.

Tayland'da Covid-19 salgını sebebiyle önümüzdeki ay 50 bin tutuklu tahliye edilecek. Ülkede dün 3 bin 394 yeni vaka kayda geçti. Yeni enfeksiyonların 1.498'i ise ülke genelindeki hapishanelerden bildirildi.

Ülkede son 24 saatte 29 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı da 678'e yükseldi. Tayland'da Covid-19 vakalarının sayısı geçtiğimiz pazartesi salgının başından bu yana görülen en yüksek seviyeye ulaşarak 9 bin 635 olarak kaydedildi.

Söz konusu vakaların 6 bin 853'ünü hapishanelerdeki mahkûmlar oluşturuyor. Hükûmet ise cezaevlerinde kötüleşen salgın durumu yüzünden insan haklarının ihlal edildiği yönündeki eleştirilerin ardından 50 bin tutuklunun tahliye edileceğini açıkladı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...