Tayvan'ı vurdu, Çin'e ilerliyor: Haikui Tayfunu'nda yaralı sayısı 100'ü aştı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Tayvan'ı vurdu, Çin'e ilerliyor: Haikui Tayfunu'nda yaralı sayısı 100'ü aştı

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Tayvan'ın güneyinde hafta sonu etkili olan ve 'dört yıl sonra karaya vuran ilk tayfun' olarak kayıtlara geçen Haikui Tayfunu, 100'den fazla kişinin yaralanmasına ve en az 250 bin evin elektriksiz kalmasına neden oldu. Etkisini yavaş yavaş kaybeden tayfunun Çin'e doğru ilerlediği bildirildi.

Tayvan Meteoroloji Müdürlüğü, geçtiğimiz günlerde yaptığı uyarı ile en büyük tayfunlardan biri olan Haikui Tayfunu'nun Hualian ve Taitung şehirleri başta olmak üzere ülkenin doğu ve güney kesimlerinde hafta sonu etkili olacağını açıklamıştı. Beklenen etkiyi bırakan tayfun, ülkede büyük hasara neden oldu.

260 BİN EV ELEKTRİKSİZ KALDI

Ülkede 4 yıl sonra karaya vuran ilk tayfun olan Haikui Tayfunu nedeniyle 2 gün içerisinde 116 kişi yaralanırken özellikle dağlık kesimlerde çok sayıda toprak kayması meydana geldi. Şiddetli yağışlar nedeniyle güneydoğu bölgesinde toplam 7 bin kişi tahliye edilirken 260 bin ev elektriksiz kaldı.

Yetkililer, ilerleyen saatlerde bölgeye yeniden elektrik verileceğini açıkladı. Tayfunun şiddetinin en fazla hissedildiği gün güney, doğu ve iç kesimlerdeki şehirlerde 1 gün tatil ilan edilirken feribot seferlerine de ara verildi. Tayvan Sivil Havacılık Kurumu tarafından yapılan açıklamada 208 yurtiçi ve 23 yurt dışı uçuşun ertelendiği kaydedildi.

Öte yandan dünyanın en büyük sözleşmeli çip üreticisi olan Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC), Tayvan'daki tesislerinin normal şekilde çalıştığını ve tayfundan etkilenmediğini açıkladı.

Tayvan'ı vurdu, Çin'e ilerliyor: Haikui Tayfunu'nda yaralı sayısı 100'ü aştı

ÇİN'E DOĞRU İLERLİYOR

Bugün itibarıyla etkisini kaybeden Haikui Tayfunu Çin'e doğru ilerliyor. Tayfunun yarın sabah saatlerinde Çin'in Guangdong ve Fujian eyaletleri arasındaki Shantou şehri yakınlarına ulaşması bekleniyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...