TGRT Haber ekibi ateş hattında! Mescid-i Aksa'da sıcak çatışmalara tanıklık etti: İşte o anlar

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

7 Ekim'de başlayan Hamas-İsrail çatışmasından sonraki ilk cuma namazı öncesi Mescid- Aksa'da çatışma çıktı. TGRT Haber canlı yayınında meydana gelen çatışma anbean kameralara yansıdı.

Hamas'ın silahlı kanada İzzettin El Kassam Tugayları'nın "AKSA Tufanı" operasyonuyla başlayan çatışmalar 7. gününde de devam ediyor.

İsrail-Filistin arasında başlayan çatışma Mescid-i Aksa'daki Cuma namazına da yansıdı. Cuma namazı öncesinden Mescid-i Aksa etrafında çatışma çıktı. İsrail polisi namaz kılmak için gelen Filistinlilere gaz bombası ile müdahale etti ve silah sesleri duyuldu.

İsrail tarafından 70 yaşın altındaki Filistinlilerin camilere girişine izin verilmedi. İsrail, Bölgede gerilim sürerken TGRT Haber editörü Emre Diner ve kameraman Yusuf Öztürk sıcak bölgede görüntüleri aktardı. 

İÇERİDE NAMAZ DIŞARIDA ÇATIŞMA 

Çatışmalara anbe an tanıklık eden Diner, o anları şöyle aktardı:

“Mescid-i Aksa’nın yakın bir noktasındayız. Cuma namazı başı ve sonrasında çatışmalarına artacağı konusunda bilgiler yer alıyor. İsrail askerleri ve polisi güvenlik çemberine aldı. Gaz bombalarının yeterli olup olmadıklarını kontrol ettiler. TOMA’lar Mescid’i Aksa’ya karşı ilerlediler, barikatları kuruyorlar. Çatışmaların ilk ateşinin fitillendiğini de görüyoruz. Namaza durdu Filistinliker ancak dışarıda çatışma var. Üç İsrail askeri, Filistinlilere yönelik gaz bombası atıyor.”

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...