Torunlarını kaybeden Filistinli dede: Onları öperek uyandırırdım ama bu sefer uyanmadı

Düzenleyen: / Kaynak: CNN
- Güncelleme:
Torunlarını kaybeden Filistinli dede: Onları öperek uyandırırdım ama bu sefer uyanmadı

Dünya Haberleri  / CNN

İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda 3 yaşındaki torunu Rim’i ve 5 yaşındaki abisi Tarık’ı kaybeden Filistinli Halid Nabhan, CNN International’a konuştu. Nabhan, torunlarının oyuncak bebeğine sarılarak, onları anlattı.

İsrail’in enkaza çevirdiği Gazze’de yürek parçalayıcı sayısız sahne hafızalarda yer etti ama bunlardan belki de en etkileyici olanları, çok sevdiği 3 yaşındaki torunu Rim’i kaybeden Filistinli Halid Nabhan’ın, kucağındaki bebeğe veda busesi kondurup onu saçlarını tarayarak metanetle toprağa verdiği görüntüleriydi. CNN Filistinli dede Halid Nabhan’la görüştü.

TORUNUNA AİT OYUNCAK BEBEĞE SARILARAK TESELLİ BULUYOR

CNN International, sosyal medyada yayılarak tüm dünyada büyük sempati toplayan Filistinli dedeyi bularak onunla görüşme yaptı. Nabhan, yıkılan evin enkazından çıkardığı, torununa ait oyuncak bebeğe sarılarak, bebeği öperek teselli buluyor.

Torunlarını kaybeden Filistinli dede: Onları öperek uyandırırdım ama bu sefer uyanmadı

(Nabhan ailesinin izniyle)

"SÜREKLİ MEYVE İSTİYORLARDI AMA SAVAŞTAN DOLAYI MEYVE YOKTU”

Geçen haftaki bombardımanda Rim’le birlikte 5 yaşındaki abisi Tarık da hayatını kaybetti. Torunlarına ölmeden bir gün önceki gece İsrail hava saldırılarından dolayı dışarıda oynamamaları için yalvardığını gözyaşları içinde anlatan Nabhan, "Sürekli meyve istiyorlardı ama savaştan dolayı meyve yoktu. Onlara yalnızca bu mandalinaları bulabildim. Yemeye fırsat bulamadılar” diyerek ellerinde tuttuğu mandalinalarla hıçkırıklara boğuldu.

“BU SEFER UYANMADI”

Torunlarının şarkı söyleyen, gülen ve oynayan videoları ve fotoğraflarını gösteren kederli dede, “Torunlarımdan Rim’i bir başka severdim. Onu yanaklarından, burnundan öperdim, o da kikirderdi. Hep onu öperek uyandırırdım. Enkazdan çıkarıp kucağıma aldıktan sonra da öptüm ama bu sefer uyanmadı” diye konuştu.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: CNN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...