Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Türk İHA'ları Yunanistan'ın skandal askeri sevkiyatını ortaya çıkardı: ABD hibesi zırhlılar Ege'yi silahlandırıyor

Türk İHA'ları Yunanistan'ın skandal askeri sevkiyatını ortaya çıkardı: ABD hibesi zırhlılar Ege'yi silahlandırıyor
Fotoğraf Başlığı Türk IHA'lari Yunanistan'in skandal askeri sevkiyatini ortaya çikardi: ABD hibesi zirhlilar Ege'yi silahlandiriyor

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait insansız hava araçları (İHA), Atina yönetiminin ABD tarafından hibe edilen zırhlı araçları gayri askeri statüdeki Ege adalarına gizlice sevk ettiğini görüntüledi. Midilli (Lesvos) ve Sisam (Samos) adalarına yapılan sevkiyatta, ABD kaynaklı taktik tekerlekli zırhlı araçlar çıkarma gemileriyle taşındı. Türk İHA'larının elde ettiği görüntüler, Yunanistan'ın uluslararası anlaşmaları çiğnediğini kanıtladı.

Kaydet
a- | +A

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait insansız hava araçları, uluslararası hukuku hiçe sayan Yunanistan'ın Ege'deki gayri askeri statüdeki adalara yasa dışı zırhlı araç sevkiyatını anbean kaydetti. Görüntüler, Yunanistan'ın ABD tarafından hibe edilen askeri araçları çıkarma gemileriyle Midilli (Lesvos) ve Sisam (Samos) adalarına taşıdığını belgeleriyle ortaya koydu.

Güvenlik kaynaklarının yayımladığı görüntülerde, Yunan gemilerinin Midilli'ye 23, Sisam'a ise 18 taktik tekerlekli zırhlı araç taşıdığı tespit edildi. Söz konusu araçlar, ABD'nin Dedeağaç Limanı'ndan Yunanistan'a gönderdiği sevkiyatın bir parçası.

BAKMADAN GEÇME
Yunan basını panikte: Türkiye Ege
HABER

Yunan basını panikte: Türkiye Ege'de hakimiyet kurmaya çok yaklaştı, ABD ve Fransa harekete geçti

YUNANİSTAN ULUSLARARASI HUKUKU ÇİĞNİYOR

Güvenlik kaynakları, Yunanistan'ın 18 ve 21 Eylül tarihlerinde gerçekleştirdiği bu provokatif eylemlerin, Türkiye'ye yakın adaları askerileştirme yönündeki sistematik ihlallerin açık göstergesi olduğunu vurguladı. Kaynaklar, "Yunanistan, ABD tarafından verilen askeri araçları gayri askeri statüde olması gereken adalara yerleştirerek hem Lozan hem Paris Antlaşmalarını ihlal etmektedir" değerlendirmesini yaptı.

"ULUSLARARASI HUKUKU YOK SAYDILAR"

Kaynaklar, Atina yönetiminin Türkiye'nin diyalog çağrılarına kulak tıkadığını belirterek "Yunanistan'ın bu tavrı, kimin gerginliği artırdığını ve kimin uluslararası hukuku yok saydığını açıkça göstermektedir" dedi.

ABD SİLAHLARIYLA EGE'DE GERGİNLİĞİ TIRMANDIRIYORLAR

Türkiye'nin çağrıları ve uzlaşmacı tutumuna rağmen, ABD'nin Yunanistan'a hibe ettiği zırhlı araçlar Ege'de gerilimi daha da tırmandırıyor. Güvenlik kaynakları, "ABD'nin Ege'deki bu dolaylı müdahalesi, bölgede barışı tehdit ediyor" ifadeleriyle durumu eleştirdi.

"Yunanistan'ın ABD ile işbirliği yaparak adaları silahlandırması, uluslararası hukuk normlarına açık bir aykırılık teşkil ediyor."

YUNAN MEDYASINDAN SKANDAL ÇAĞRI: TÜRK İHA'LARINI DÜŞÜRELİM

Yunanistan'ın provokatif hamlelerine paralel olarak, Yunan basınında da Türkiye karşıtı skandal ifadeler yer aldı. Yunan gazetesi TaNea'da yayımlanan bir köşe yazısında, Ege'de keşif uçuşu yapan Türk İHA'larının düşürülmesi gerektiği savunuldu. Yazıda, Türk İHA'larının Midilli ve Sisam adalarındaki askeri sevkiyatı görüntülediği ve "casusluk" yaptığı ileri sürüldü.

Aynı yazıda, Ankara'nın Yunanistan Büyükelçisi'ni Dışişleri'ne çağırması da eleştirildi. Yunanistan'ın provokatif tutumunun ardından gelen bu çağrılar, Ege'deki gerginliğin kim tarafından tırmandırıldığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.