UAEA’dan İsrail’e nükleer silah uyarısı: Çağrıyı tekrarlıyorum

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
UAEA’dan İsrail’e nükleer silah uyarısı: Çağrıyı tekrarlıyorum

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Başkanı Grossi, "Orta Doğu’da İsrail dahil bütün ülkelere Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Antlaşması'na katılmaları için çağrı yapmıştık, bu çağrıyı tekrarlıyorum" dedi.

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları devam ederken İsrail ordusunun elindeki nükleer silahlar tartışmaya neden oldu. İsrail'den gelen nükleer silah tehditlerinin ardından Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'ndan (UAEA) açıklama yapıldı.

İsrailli aşırı sağcı Miras Bakanı Eliyahu, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir radyo programında nükleer bomba kullanmanın Gazze'ye yönelik olasılıklardan biri olduğunu söylemişti. Eliyahu, "Gazze'ye nükleer bomba atabiliriz." tehdidinde bulundu. Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki ise UAEA Başkanı Rafael Mariano Grossi'ye İsrail'in Gazze'ye yönelik nükleer silah kullanılması yönündeki tehditlerini etkisiz hale getirecek tedbirler alınmasını istedi.

İSRAİL'E NÜKLEER SİLAH UYARISI

Rafael Mariano Grossi, İsrail'e çağrıda bulundu. Grossi "Orta Doğu’da İsrail dahil bütün ülkelere Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Antlaşması'na katılmaları için çağrı yapmıştık, bu çağrıyı tekrarlıyorum" dedi.

Grossi, İsrailli yetkilinin Gazze'de atom bombası kullanma açıklaması için "Ciddiyetsiz hiçbir konuşma kesinlikle kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

İSRAİL’İN GAZZE’Yİ İŞGALİNDE SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme" gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrail'de 7 Ekim'deki saldırılarda 310'dan fazlası asker olmak üzere 1200 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 kişinin yaralandığı duyuruldu. İsrail ordusuna göre, 7 Ekim'den bu yana Gazze'deki çatışmalarda 68, Lübnan sınırında da 6 İsrail askeri öldürüldü. İsrail'e göre Kassam Tugayları'nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.

CAN KAYBI SAYISI 14 BİNİ AŞTI

Gazze'deki hükümete göre, 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırılarında Gazze Şeridi'nde 5 bin 840'ı çocuk, 3 bin 920'si kadın olmak üzere 14 bin 128 kişi öldürüldü. İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te de 7 Ekim'den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 218 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusu, Gazze'de on binlerce yaralı ile sivilin sığındığı onlarca hastaneyi zorla tahliye ettirmek için yerleşkelerini ya da ana binalarını vurdu. İşgal sırasında bazı hastaneleri bastı. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana sınırda yaşanan çatışmalarda 78 Hizbullah mensubu öldü.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...