Ukrayna, ATACMS füzelerini kullanmaya başladı! Rusya: 5 günde 24 uçak düşürdük

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Ukrayna, ATACMS füzelerini kullanmaya başladı! Rusya: 5 günde 24 uçak düşürdük

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Rusya Savunma Bakanı Şoygu, teslim aldıkları hava savunma sistemleriyle son 5 günde Ukrayna'ya ait 24 savaş uçağı düşürdüklerini duyurdu.

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalar nedeniyle uzun süredir gündemde olmayan Rusya-Ukrayna savaşında son dönemde oldukça önemli gelişmeler yaşanıyor. ABD’nin Ukrayna’ya ATACMS füzeleri göndermesi sonrasında Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rus ordusuna bağlı doğu askeri birlikleriyle bir araya gelerek, Ukrayna'daki duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ukrayna ordusunun imkanlarının azaldığına işaret eden Şoygu, "Bugünkü durum, düşmana ait imkanların giderek azaldığını gösteriyor." ifadesini kullandı.

Şoygu, Ukrayna ordusunun psikolojik açıdan da zorlandığını savunarak, "Son 3-4 hafta içerisinde gönüllü olarak teslim olan veya ele geçirilen Ukrayna askerleri, bize Ukrayna ordusundaki olumsuz psikolojik durumu anlatıyor." dedi.

Ukrayna'nın çok sayıda savaş uçağı kaybetmeye başladığını da belirten Şoygu, "5 günde 24 tane Ukrayna uçağı düşürdük. Sizleri tüm kalbimle kutluyorum. İyi şekilde savaşıyorsunuz ve böyle devam edeceğini düşünüyorum." diye konuştu.

Ukrayna, ATACMS füzelerini kullanmaya başladı! Rusya: 5 günde 24 uçak düşürdük

UKRAYNA, İLK DEFA ATACMS KULLANDI

Ukrayna ordusu, geçtiğimiz günlerde ABD tarafından teslim edilen ATACMS füzeleriyle Rusya’nın kritik noktalarını hedef almıştı. Rus yetkililer, savaşta ilk defa kullanıldığını belirttikleri füzelerle ilgili yaptıkları açıklamada, “Bu gece Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Ukrayna’ya teslimatı gizlice gerçekleştirilen Amerikan uzun menzilli ATACMS taktik balistik füzesini ilk kez kullanarak Zaporojye bölgesindeki Berdyansk kentinin banliyölerini vurdu” ifadelerini kullandı.

Rogozin ayrıca ATACMS füzesinin M74 savaş başlığının fotoğraflarını da paylaşarak, “Bu füzelerin her biri, M74’ün 275. savaş bileşenleriyle doldurulmuş bir misket savaş başlığı taşıyor” ifadelerine yer verdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...