Ukrayna, Karadeniz'de Rus donanma gemilerini batırdığını açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: Insider
- Güncelleme:
Ukrayna, Karadeniz'de Rus donanma gemilerini batırdığını açıkladı

DÜNYA Haberleri  / Insider

Ukrayna, insansız deniz araçlarının Rus Karadeniz Filosu'na ait iki çıkarma gemisini vurup batırdığını ileri sürdü. Askeri istihbarat, Kırım'da meydana gelen saldırıya ilişkin görüntüleri yayınladı.

Ukrayna'nın insansız su üstü araçları (USV) Rusya'nın Karadeniz Filosuna (BSF) ait iki gemiyi batırdı. Ukrayna askeri istihbarat teşkilatı tarafından yayınlanan videoda, olaya ilişkin görüntülere yer verildi. Saldırı, işgal altındaki Kırım'daki bir limanda meydana geldi. Rus BSF çıkarma gemilerinden Serna sınıfı bir gemi ile Ondatra sınıfı gemi hedefteydi. 

İlk olarak Telegram'da yayınlanan

, operasyonun gece saatlerinde yapıldığı ve insansız deniz aracının Rus gemilerine çarpıp patlattığı, ardından gemilerin battığı görülüyor. 

Ukrayna, Karadeniz'de Rus donanma gemilerini batırdığını açıkladı

Rusya Savunma Bakanlığı, görüntülerin gerçek olup olmadığı ya da gemilerin durumuna ilişkin bir açıklama yapmadı.

KARADENİZ'DE İNSANSIZ DENİZ ARAÇLARINI SAHAYA SÜRDÜ 

Ukrayna, geçen yılın sonlarından bu yana Rusya'nın Karadeniz Filosu'na hasar vermek için uzaktan kumandalı insansız deniz araçlarını kullanıyor, ağustos ayı başlarında bu sistemlerle iki büyük saldırı gerçekleştirdi bile. Saldırılardan biri, Novorossiysk liman kenti yakınındaki çıkarma gemisi Olenegorsky Gornyak'ı hedef alırken, diğeri Kerç Boğazı yakınındaki Rus ticaret tankeri Sig'i vurdu.

İnsansız deniz araçları, kendine ait büyük bir filosu bulunmayan Ukrayna'nın, Karadeniz'de Rus donanmasına karşı başarı elde etmesinin yollarından biri. Kiev ordusu ayrıca, Kırım'daki patlamaya karşı savunmasız ve yüksek profilli BSF hedeflerini vurmak için Storm Shadow/SCALP-EG gibi Batı yapımı küçük ama zorlu seyir füzeleri de kullanıyor. Hatta kısa süre önce Ukrayna, Kırım'daki bir tersanede inşa edilen Rus korvetini uzun menzilli SCALP-EG ile vurdu. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Insider
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...