UNICEF acı raporu açıkladı: Rusya-Ukrayna Savaşı'nda 500'ü aşkın çocuk öldü

Düzenleyen:
- Güncelleme:
UNICEF acı raporu açıkladı: Rusya-Ukrayna Savaşı'nda 500'ü aşkın çocuk öldü

DÜNYA Haberleri

UNICEF, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın başlamasından bu yana 500'ü aşkın çocuğun hayatını kaybettiğini açıkladı.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) İcra Direktörü Catherine Russell, bir yılı aşkın süredir devam Rusya-Ukrayna savaşına ilişçin acı bilançocun raporunu yayımladı. Buna göre, savaşın başlamasından bu yana 500'ü aşkın çocuğun hayatını kaybettiği belirtildi.

EN AZ 1000 ÇOCUK YARALANDI

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, soysal medya hesabından açıklamada bulunan Russell, "Ukraynalı çocuk ve aileler için trajik bir eşik daha aşıldı. Savaşın başladığı Şubat 2022'den bu yana en az 501 çocuk öldürüldü." ifadesini kullandı.

Gerçek ölü sayısının UNICEF tarafından doğrulanan rakamların çok üstünde olabileceğini kaydeden Russell, savaşın en az 1000 çocuğun da yaralanmasına yol açtığını belirtti.

Russell, "Her rakamın arkasında dağılan ve sonsuza dek değişen bir aile var. Bu yürek parçalayıcı. Nihayetinde, çocuklar ve ailelerin huzura ihtiyacı var ve bu kısa sürede olmayacak." değerlendirmesine yer verdi.

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞINDA SON DURUM

Rusya'nın Soledar'ı düşürmesi ile yeni bir aşamaya giren Ukrayna savaşının son adresi Bakhmut oldu. Rusya, Ukrayna'nın doğudaki 'son kalesi' konumundaki Bakhmut'u ele geçirmek için neredeyse tüm gücünü seferber etmiş durumda. Bakhmut için savaş sürerken Rusya'dan dikkat çeken bir açıklama geldi.

Rusya'nın 2014'te Kırım'ı ilhakında ve Ukrayna'nın doğusundaki Donbas bölgesindeki çatışmada kilit rol oynayan Rus komutan Igor Girkin'in sözleri gündeme adeta bomba gibi düştü.

Newsweek'te yer alan habere göre, Girkin Rusya Savunma Bakanı Sergei Shoigu ve Rus askeri komutasını hedef aldı.

Girkin, Şoygu'nun Rus birlikleri için mühimmat sayısını artırma sözüne adeta ateş püskürttü.

Şoygu ve diğer askeri liderler için 'aptallar' diyen Girkin bu kişilerin ne dediklerini bilmediklerini de sözlerine ekledi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

(AA)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...