Ürdün'den İsrail çıkışı! 'Sivilleri hedef almasını sonlandırması için baskı yapılmalı'

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Ürdün'den İsrail çıkışı! 'Sivilleri hedef almasını sonlandırması için baskı yapılmalı'

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Ürdün Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İsrail ordusunun Gazze'deki Şifa Hastanesi'ne düzenlediği baskın kınandı. Açıklamada Şifa Hastanesi'ndeki sivillerin güvenliğinden İsrail sorumlu olduğu ifade edildi.

Ürdün, İsrail'in sabah saatlerinde baskın düzenlediği Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde bulunan siviller ve sağlık personelinin güvenliğinden İsrail'in sorumlu olduğunu belirtti.

Ürdün Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun "Hamas'ın operasyonlarında kullandığı" iddiasıyla Gazze'deki Şifa Hastanesi'ne düzenlediği baskın kınandı.

"ŞİFA HASTANESİ'NİN GÜVENLİĞİ'NDEN İSRAİL SORUMLU"

İsrail güçlerinin baskınının, uluslararası insancıl hukuku, özellikle de 1949 Cenevre Sivillerin Korunması Sözleşmesi'ni ihlal ettiği kaydedilen açıklamada, Şifa Hastanesi'ndeki siviller ile sağlık personelinin güvenliğinden İsrail'in sorumlu olduğu vurgulandı.

Açıklamada, Gazze'deki tehlikeli koşulların, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin hukuki sorumluluğunu üstlenmesini gerektirdiği ifade edildi.

"İSRAİL'E BASKI YAPILMALI"

Bakanlık açıklamasında, uluslararası toplumun, ahlaki sorumluluğunu üstlenmesi, işgalci güç olan İsrail'e, devam eden saldırılarını hiçbir gerekçeyle haklı gösterilemeyecek kadın ve çocuk başta olmak üzere sivilleri hedef almasını sonlandırması için baskı yapması gerektiği kaydedildi.

İsrail ordusu, bu sabah Gazze'de binlerce hasta ile yerinden edilmiş sivilin bulunduğu bölgenin en büyük sağlık tesisi Şifa Hastanesi'ne baskın düzenlemişti.

Ürdün'den İsrail çıkışı! 'Sivilleri hedef almasını sonlandırması için baskı yapılmalı'

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...