Yanardağ patladı, alevler gökyüzünü sardı! Yüzlerce insan tahliye edildi
Guatemala'da bulunan Fuego Yanardağı patladı. 30 bin kişinin risk altında olduğu duyuruldu, tahliye işlemleri başladı.
Dünyanın en aktif volkanlarından biri olarak kabul edilen Guatemala'daki Fuego Yanardağı’nda patlama meydana geldi.
Yerel yetkililerden edinilen bilgilere göre, pazar gece saatlerinde başlayan volkanik hareketlilik nedeniyle, riskli bölgelerde yaşayan 300 aile evlerinden tahliye edildi.
Yanardağ patladı, alevler gökyüzünü sardı! Yüzlerce insan tahliye edildi - 2. Resim
Başkent Guatemala City’nin yaklaşık 50 kilometre güneybatısında meydana gelen patlamanın ardından fışkıran lavlar ve oluşan kül bulutu amatör kameralara yansırken, yetkililer 30 bin kişinin tahliye riski ile karşı karşıya olduğunu açıkladı.
Yanardağ patladı, alevler gökyüzünü sardı! Yüzlerce insan tahliye edildi - 3. Resim
Şimdiye kadar can kaybı yaşanmadığı belirtilirken, tedbir amacıyla birçok okulun eğitime ara verdiği ve riskli yolların araç trafiğine kapatıldığı aktarıldı.
Yanardağ patladı, alevler gökyüzünü sardı! Yüzlerce insan tahliye edildi - 4. Resim
215 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ
3 bin 763 metre yüksekliği sahip olan ve dünyanın en aktif volkanlarından biri olarak görülen Fuego Yanardağı’nda son olarak 2018 yılında büyük bir patlama meydana gelmişti. 215 kişinin hayatını kaybettiği kamuoyuna yansımıştı.
