Yasak 1 Ekimde başlıyor! Tek kullanımlık plastik çatal, bıçak ve tabaklara veda

Düzenleyen: / Kaynak: BBC
- Güncelleme:
Yasak 1 Ekimde başlıyor! Tek kullanımlık plastik çatal, bıçak ve tabaklara veda

DÜNYA Haberleri  / BBC

İngiltere, plastik kullanımını azaltmak için geçen yıl attığı adımlara bir yenisini daha ekliyor. 1 Ekim'den itibaren tek kullanımlık çatal, kaşık, bıçak, tabak ve straforların kullanımı ülke genelinde yasaklanacak.

Dünyanın birçok ülkesinde plastik ürünlere karşı başlatılan yasaklama ve kullanımı daraltma hamlelerine bir yenisi daha ekleniyor. Geçen yıl ek kullanımlık plastik pipetleri, karıştırıcıları ve plastik içeren kulak pamuklarını yasaklayan İngiltere, yeni bir adım daha atıyor.

Kişi başına her yıl ortalama 18 adet tek kullanımlık plastik tabak ve 37 adet plastik çatal bıçak kullanılan İngiltere'de, tek kullanımlık plastik ürünlerin kullanımına getirilen yasak 1 Ekim Pazar gününden itibaren uygulanmaya başlayacak.

'ÖNCEDEN PAKETLENENLER' VE 'HAZIR GIDALAR' KAPSAM DIŞI

Yasak kapsamında satıcılar, paket servis restoranları ve diğer ikram servisleri plastik çatal, bıçak, kaşık, strafor tabak ve kaseleri kullanamayacak. Ancak önceden paketlenmiş ve hazır gıdalarda kullanılan plastikler yasak kapsamında değil. Hükümet bu ürünlerin 'ambalaj' kapsamına girdiğini ve başka kurallarla düzenleneceğini söylüyor. 

Yani lokanta ve paket servisler, gıdaları önceden paketlemek için plastik tabak, tepsi ve kase kullanmaya devam edebilecek.

Hükümet, yeni yasağın '2042 yılına kadar, tüm kaçınılabilir plastik atıkları ortadan kaldırma yolculuğunun büyük bir adımı' olduğunu söylüyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: BBC
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...