Yeni iddia: Kraliçe II. Elizabeth kanserden mi öldü?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yeni iddia: Kraliçe II. Elizabeth kanserden mi öldü?

DÜNYA Haberleri

70 yıllık görev süresince tahta kalan İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in ardından yeni bir iddia ortaya atıldı. Yakında biyografik kitabı çıkacak Kraliçe'nin şiddetli kemik ağrılarıyla kendini gösteren kanser türü multipl miyelomdan mustarip olduğu ifade edildi.

96 yaşında ölen Kraliçe II. Elizabeth, İngiltere kraliçesi II. Elizabeth’in yakında biyografik kitabı çıkacak. Kitapta Kraliçenin ölümüyle ile ilgili yeni iddialar ortaya atıldı. 
Kraliçe II. Elizabeth ömrünün son aylarında ciddi bir hastalığı olduğu haberleriyle gündeme gelmişti.

Kitabın DailyMail'de paylaşılan kesitlerinde Brandreth'in şu ifadeleri yer aldı:

Kraliçe'nin kemik iliğindeki plazma hücrelerini etkileyen miyelom türüne yakalandığını duymuştum. Bu da ömrünün son yılında gündeme gelen yorgunluğunu, kilo kaybını ve 'hareket etme güçlüğü' yaşamasını açıklıyordu.

Kitapta miyelomun en yaygın semptomunun özellikle bel ve leğen kemiklerinde görülen ağrılar olduğu ve bu kanser türünün çoğunlukla yaşlıları etkilediği not edildi.

‘SINIRLI VAKTİNİN KALDIĞINI BİLİYORDU’ 

Brandreth, Kraliçe'nin hızla kötüye giden sağlık durumu karşısında "sınırlı vaktinin kaldığını" bildiğini yazdı:

Kraliçe II. Elizabeth’in bu duruma çok soğukkanlı bir tepki verdiğini belirtti ve bu durumu büyük bir içtenlikle kabul ettiğinden bahsetti.  29 Ocak 2023'te piyasaya çıkacak kitap Kraliçe'nin hayatının, 73 yıllık eşi Prens Philip'in Nisan 2021'de ölmesinden sonraki kısımlarına ışık tutacak.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...