Yunanistan Başbakanı Miçotakis: İsrail'in Gazze'deki saldırısı orantısız

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Yunanistan Başbakanı Miçotakis: İsrail'in Gazze'deki saldırısı orantısız

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Gazze Şeridi’nde yaşananların trajik olduğunu söyleyen Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, İsrail’in saldırılarının orantısız olduğunu belirtti. Miçotakis, İsrail’in uluslararası hukuk ve insan haklarını göz önünde bulundurması yönünde çağrıda bulundu.

Yunan Parlamentosunda konuşan Miçotakis, Yunanistan'ın ilk andan itibaren kendini savunma hakkını desteklediği İsrail'in, bunu yaparken uluslararası hukuk ve uluslararası insan haklarını da göz önünde bulundurması gerektiğini kaydetti. Miçotakis, Yunanistan'ın, Gazze'de insani koridorlar açılması ve çatışmalara "insani ara verilmesi" yönündeki görüşlerini yineledi.

İSRAİL’E GAZZE TEPKİSİ

Basın kuruluşlarının Gazze'den geçtiği görüntülerin trajik olduğuna işaret eden Miçotakis, "Açıkça söylüyorum, İsrail'in, uğradığı saldırıya tepki olarak mantıklı kabul edilebilecek sınırların çok ötesinde bir boyuta ulaşan saldırısı yüzünden binlerce insan, çocuk hayatını kaybediyor." ifadesini kullandı.

FİLİSTİN SORUNUNA İKİ DEVLETLİ SİYASİ ÇÖZÜM

Yunanistan'ın, Filistin sorununa iki devletli siyasi çözüm görüşünde ısrarlı olduğunu vurgulayan Miçotakis, Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda Gazze'de ateşkes çağrısı yapan karar tasarısına karşı Yunanistan'ın çekimser oy kullanmasının nedeninin, tasarının "dengeli" olmaması ve Yunanistan'ın ulusal çıkarlarıyla örtüşmemesi olduğunu savundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...