Yunanistan orman kundakçılarına cezayı artırıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yunanistan orman kundakçılarına cezayı artırıyor

DÜNYA Haberleri

Orman yangınlarının önüne geçilemiyor! Yunanistan İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanı Vasilis Kikilias, ülkede kundaklama ve ihmal nedeniyle orman yangınına sebep olma suçlarına verilecek cezaların artırılacağını duyurdu.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Yunan Devlet Televizyonu ERT'e konuşan Kikilias, temmuzda sıklıkla görülen orman yangınlarını değerlendirdi.

Yunanistan İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanı Kikilias, temmuzda toplam 1470 yangın çıktığını söyledi. Kikilias, bunlardan 10'unun büyük çaplı olduğunu söyledi.

Kikilias, hava sıcaklıklarının 46 dereceye kadar yükselmesinin yanı sıra kundaklama ve insan ihmalinin de şiddetli rüzgarlarla birlikte yangınları büyüttüğüne dikkat çekti.

Yunan Bakan, yangınlarla mücadele adına polis, asker ve itfaiye teşkilatı personeliyle yerel yönetimlerin konuya ilişkin eğitime tabi tutulacağını belirtti. Kikilias insanların orman yangınlarının olmaması için bilinçlenmesi gerektiğine vurgu yaparak; ilk ve orta dereceli okullarla, üniversitelerde eğitim programlarının uygulanmasını planladıklarını ifade etti.

ORMAN KUNDAKLAYANLARIN CEZASI 10 KAT ARTACAK

Ormanları kundaklayanlara yönelik cezalarının on kat artırılacağını belirten Kikilias, evinin ve bahçesinin etrafında ihmalle yangına yol açanlara verilen cezanın da yükseltileceğini kaydetti.

RODOS ADASINDAKİ YANGIN SÖNDÜ MÜ?

2023 Temmuz'un son haftasında Yunanistan’da birçok noktadasında orman yangını çıktı. Günlerce devam eden orman yangınlarının büyük bölümü günler sonra kontrol altına alındı. Yunanistan'da yangının 8. gününde ise, Rodos adası küle döndü!

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...