Zelenskiy: Bu gece zor geçecek, Kiev kaybedilmemeli

Zelenskiy: Bu gece zor geçecek, Kiev kaybedilmemeli

DÜNYA Haberleri

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada bu gecenin Ukrayna için zor geçeceğini ve Kiev'in kaybedilmemesi gerektiğini söyledi.

Rusya saldırıları karşısında direnen Ukrayna'da devlet başkanı Zelenskiy sosyal medya hesabından videolu bir mesaj yayınladı. Zelenskiy açıklamasında bu gecenin zor geçeceğini ve Kiev'in kaybedilmemesi gerektiğini söyledi.

Zelenskiy, Kiev'in kaybedilmemesi gerektiğini belirterek Rusya'nın tüm gücüyle Ukrayna'nın mukavemetini kırmaya çalışacağını ifade etti.

BU GECE DAYANMALIYIZ

Kendilerini neyin beklediğini bildiklerini söyleyen Zelenskiy, "Bu gece dayanmalıyız. Ukrayna'nın geleceği tam şu anda belirleniyor." dedi. Kreşlerin, yetimhanenin ve sivil altyapının vurulmasının izah edilemez olduğunu vurgulayan Zelenskiy, "Kreşteki Ukraynalı çocuklara karşı bu savaş nedir? Onlar kim? Onlar da mı Neonaziler?" diye sordu.

RUSYA'NIN KAYIPLARI ÇOK AĞIR, ÇOK CİDDİ

Ana amaçlarının bu kıyımı durdurmak olduğunu ifade eden Zelenskiy, "Düşmanın kayıpları çok ağır, çok ciddi. Yüzlerce, yüzlerce sınırımızı geçen ölü asker." dedi. Zelenskiy, kendilerinin de "maalesef kayıplarının olduğunu" belirterek "Ukraynalılar saldırıya kahramanca mukavemet gösteriyor." değerlendirmesinde bulundu.


Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...