Zelenskiy'den 'suikast' iddiası! Putin'i işaret etti: 5 ya da 6 kez girişimde bulundu

Düzenleyen: / Kaynak: Independent Türkçe
- Güncelleme:
Zelenskiy'den 'suikast' iddiası! Putin'i işaret etti: 5 ya da 6 kez girişimde bulundu

DÜNYA Haberleri  / Independent Türkçe

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya'nın savaşın başından bu yana kendisine yönelik en az 5-6 kez suikast girişiminde bulunduğunu iddia etti. Bu girişimlerin başta paniğe neden olduğunu söyleyen Zelenskiy, sonraki girişimleri ise 'koronavirüse yakalanmaya' benzetti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in verdiği askeri harekat emri ile Ukrayna topraklarında başlayan suikast girişimi Şubat 2022'den bu yana devam ediyor. O günden bu yana iki taraf da binlerce kayıp verirken, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, mücadelesi ile direnişin önemli simgesi haline geldi.

Son olarak The Sun'a konuşan ve önemli açıklamalarda bulunan Zelenskiy, Putin'in kendisine 5 ya da 6 kez suikast girişiminde bulunduğunu iddia etti. Ukrayna liderinin yakın ekibine tüfek ve çelik yelekler dağıtıldığı belirtilirken, Zelenskiy saldırılara dair ilginç bir benzetmede bulundu.

"İLK KEZ OLDUĞUNDA İLGİNÇ, SONRASI COVID GİBİ"

Girişimlerin yoğunluğunun kendisini neredeyse tehlikeye karşı uyuşturduğunu söyleyen Zelenskiy, daha sonraki girişimleri ise Covid-19 enfeksiyonuna yakalanmaya benzetti. İlk girişimin kendisini paniklettiğini söyleyen Ukrayna lideri, "İlk kez olduğunda çok ilginç oluyor ve ondan sonrası tıpkı Covid gibi" dedi. 

Zelenskiy, "Her şeyden önce insanlar ne yapmaları gerektiğini bilmiyorlar ve bu çok korkutucu görünüyor" dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı, Moskova'nın geçen yıl başlattığı Ukrayna istilasının ilk gününde Rusya'nın kendisine suikast düzenlemek üzere Kiev'e paraşütle özel kuvvetler indirdiğini iddia etmişti.

Kaç suikast girişiminden kurtulduğunun sorulması üzerine Devlet Başkanı bunu gerçekten bilmediğini söyledi.

Öte yandan Ukrayna Devlet Başkanı, savaşın yaklaşık iki yıldır şiddetle devam etmesine rağmen Vladimir Putin'in kendisini devirmeyi hâlâ 'çok istediğini' öne sürdü.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Independent Türkçe
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...