Zelensky, savaşı değerlendirdi: Dünyanın en iyi ikinci ordusuyla savaşıyoruz!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi, Ajanslar
- Güncelleme:
Zelensky, savaşı değerlendirdi: Dünyanın en iyi ikinci ordusuyla savaşıyoruz!

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi, Ajanslar

Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky, Ukrayna ile Rusya arasında süren savaşı değerlendirdi. Rus ordusunu dünyanın en güçlü 2.ordusu olarak tanımlayan Zelensky, geri adım atmadıkları için mutlu olduklarını ifade etti.

Tüm dünya gözünü Ortadoğu'da yaşanan İsrail-Hamas savaşına çevirmişken, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta tüm şiddetiyle sürüyor. Rusya'nın gücüne karşılık, Batı devletlerinin yardımıyla ayakta kalmaya çalışan Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky savaşı değerlendirdi.

Zelensky, Associated Press'e verdiği mülakatta, kış mevsiminin zorluklarını, Orta Doğu'daki saldırıları ve Rusya-Ukrayna Savaşı'nı ele aldı.

"Savaşın yeni bir aşamasıyla karşı karşıyayız ve bu bir gerçek" diyen Zelensky, "Kış, bir bütün olarak savaşın yeni bir aşamasıdır" ifadesini kullandı.

GERİ ADIM ATMIYORUZ

Karşı saldırıyla ilgili bir soru üzerine Zelensky, Rus ordusu hakkında dikkat çeken ifadeler kullandı:

Geri adım atmıyoruz, bundan memnunum. Dünyanın en iyi ikinci ordusuyla savaşıyoruz, bundan da memnunum. İnsanları kaybediyoruz, bundan ise memnun değilim.

İSTEDİĞİMİZ SİLAHLARI ALAMADIK

Kiev yönetimi, Batılı ülkelerden sıklıkla askeri ve mali destek istemesiyle biliniyor. ABD başta olmak üzere birçok Batı ülkesi, Ukrayna'ya askeri sevkiyat gerçekleştirdi.

Zelensky, "İstediğimiz silahların hepsini alamadık. Memnun değilim ama çok fazla şikayetçi de olamam." diye ekledi.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi, Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...