Kerry, 'Görüşmeler çok iyi geçti'
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile İranlı mevkidaşı Cevad Zarif, nükleer müzakereler kapsamında Cenevre'de bir araya geldi.
Kaydet
|
Müzakerelerin ardından otelden ayrılan Kerry, görüşmelerin "çok iyi" geçtiğini söyledi.
Arakçi ise görüşmelere 4 Haziran Perşembe günü Viyana'da devam edeceklerini,Zarif ve Rus mevkidaşı Sergey Lavrov'un ise Perşembe günü Moskova'da bir araya geleceklerini ifade etti.
ABD ve 5 1 ülkeleri İran'ın askeri tesislerin denetime açılmasını istiyor ancak İran bu isteğe sıcak bakmıyor.
İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Arakçi İran'ın askeri sitelerinin denetlenmesi ve nükleer bilim adamlarıyla görüşülmesinin gündemde olmadığını belirterek, "Biz karşı tarafı, denetim ve görüşme konusunun asla gündemde olmayacağı konusunda bilgilendirdik" değerlendirmesinde bulunmuştu.
Bizi Takip Edin

