Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Rumlardan küstah tehdit: Pasaportları iptal ederiz...

Rumlardan küstah tehdit: Pasaportları iptal ederiz...
Fotoğraf Başlığı Rumlardan küstah tehdit: Pasaportlari iptal ederiz...

Kıbrıs Rum Kesimi Başkanlar Konseyi, Akdeniz'de devam eden doğal gaz krizi ile ilgili olarak "Pasaportları iptal ederiz, kapıları kapatırız" tehdidinde bulundu.

Kaydet
a- | +A

Kıbrıs Rum Kesimi Başkanlar Konseyi'nin salı günü yapılan toplantısında, Türkiye ve Kıbrıs Türk tarafına karşı bir dizi önlemlere başvurulması ve harekat tarzlarının geliştirilmesi ele alındı. Rum Politis gazetesine göre, önerilenler arasında KKTC ile Güney Kıbrıs arasındaki geçiş noktalarının kapatılması, KKTC yetkililerinin 'Kıbrıs Cumhuriyeti' pasaportlarının iptali de yer alıyor.

ÖNERİ PARTİLERİN TEPKİSİNİ ÇEKTİ

Sınır kapılarının kapatılması ve pasaportların iptali yönündeki önerileri 'aşırı' söylemler olarak değerlendiren gazete, "Bu öneriler bazı partilerin tepkisini çekti" diye yazdı. Toplantı sonrasında Türkiye'nin kınandığını kaydeden gazete, Rum lider Anastasiadis'in, kendisine yönelik baskılar artarsa, bu önerileri son müzakere kozu olarak kullanacağını" belirtti.

Brüksel'de yarın yapılacak görüşmeler öncesinde Anastasiadis'in, yönetim olarak almayı düşündüğü önlemler şunlar:

- Güvenlik Konseyi'ne başvuru

- Avrupa Birliği kurumlarına başvuru

- Türkiye-AB Gümrük Birliği'nin yükseltilmesine ilişkin her türlü görüşmenin Kıbrıs Rum tarafınca dondurulması

- MEB'deki durum devam ettiği sürece müzakere masasına dönülmemesi

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
EDiTÖRÜN SEÇTiKLERi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.