220 bin genç kamplarda ağırlanacak

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
220 bin genç kamplarda ağırlanacak

EĞİTİM Haberleri  / HABER MERKEZİ

Üç bakanlık önümüzdeki yıl gençlerin kişisel ve sosyal gelişimine katkı sağlayan programlar ile faaliyetlerin sayısını ve niteliğini artıracak.

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ - Gençlik ve Spor Bakanlığı, Millî Eğitim Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önümüzdeki yıl gençlerin kişisel ve sosyal gelişimine katkı sağlayan programlar ile faaliyetlerin sayısını ve niteliğini artıracak. İlgili bakanlıklar 22 ilde düzenleyeceği tematik kamplarla 220 bin genci buluşturacak. Gençlerin çağın gerektirdiği niteliklere sahip olmaları için yeşil işler ve dijital dönüşümü de içeren 20 istihdam fuarı ile 50 kariyer günü düzenleyecek. Spora yatkın olduğu tespit edilen öğrencilerden 20 bin öğrenci Bakanlığın Spor Okullarına yönlendirilecek.

Bakanlık düzenleyeceği istihdam fuarlarında, yeşil işler ve dijital dönüşümle birlikte yeni doğacak meslekler ve işler hakkında 5 bin genci detaylı bir şekilde bilgilendirecek. Eğitimde ve istihdamda olmama potansiyeli taşıyan 50 bin gence ise bireysel danışmanlık hizmeti sunulacak. Mesleki eğilimlerin tespiti amacıyla 10 bin gence de mesleki yönelim test bataryası uygulanacak. 25 bin katılımcı gence Meslek Tanıtım Günü düzenlenecek. Gençlerin hayatın her alanında mutlu, başarılı, etkili ve verimli olabilmeleri için gençlik alanında faaliyet gösteren STK’lar da güçlendirilecek. 100 STK temsilcisinin katılımıyla iki bölgesel toplantı düzenlenecek. Türkiye’nin dört farklı bölgesinde 100 gençlik çalışanına yönelik proje döngüsü eğitimleri yapılacak. 15 bin NEET (Ne eğitimde ne istihdamda) potansiyelindeki genç kadın istihdam edilebilirlik becerilerinin yükseltilebilmesi amacıyla iş kulübü eğitimlerine yönlendirilecek.

Ayrıca gençlerin gönüllülük faaliyetlerine ilişkin bilinçlendirilmesi sağlanacak. Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü, Anadolu’nun Kapısı Malazgirt, 57. Alay Vefa Yürüyüşü, Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü gibi gençlerde tarih bilinci, milli ve manevi aidiyet duygusunu pekiştirecek etkinliklere ağırlık verilecek. Bilimsel faaliyetlerin sayısı artırılacak ve sınavla alınan gençlere özel olarak tasarlanmış atölyelerde verilen “deneyap” eğitimlerinde 16 bin genç ağırlanacak. 

Düzenleyen:  - EĞİTİM
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...