Açık Öğretim Lise sınavlarında kopya iddiası! Tam 60 bin öğrencinin sınavı iptal edildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Açık Öğretim Lise sınavlarında kopya iddiası! Tam 60 bin öğrencinin sınavı iptal edildi

EĞİTİM Haberleri

Açık öğretim Lisesi (AÖL) Sınavı'nda öğrencilerin sınav sorularını cep telefonu kamerasıyla çektikleri ve paylaştıkları iddia edildi. Bu iddianın ardından sınavda kopya çektiği tespit edilen tam 60 bin öğrencinin sınavı iptal edildi.

9 Aralık'ta çevrimiçi olarak Açık Öğretim Lise sınavında kopya çekildiği iddia edildi. Bu iddia sonrası binlerce öğrencinin sınavı iptal oldu. 20 Aralık'a kadar erişime açık olan sınavlara giren bazı öğrencilerin bu durumu kullanarak kopya çekmesi ile soruları aynı anda birden fazla kişilerle çözdükleri ortaya çıktı. Açık lise sınavında kopya çektikleri belirlenen 60 bin öğrencinin sınavı Gözlemciler Komisyonu tarafından iptal edildi.

1 gün erişim süresi olan sınava giren öğrencilerin cep telefonlarıyla soruların fotoğraflarını çekerek paylaştıkları belirlendi.

2 YIL BOYUNCA ALINMAYACAKLAR

NTV'de yer alan habere göre, Bunun üzerine sınav haraketleri ve verileri üzerinden kopya çektiği tespit edilen 60 bin öğrencinin sınavı iptal edildi. Gözlemciler Komisyonu tarafından tüm sınavları iptal edilen öğrenciler 2 yıl boyunca Merkezi Sistem Sınavları'na alınmayacak. Sınavlara yalnızca öğrenim çağı dışında olanlar girebilecek.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...