MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdür: Pagan kültürünü istemiyoruz

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdür: Pagan kültürünü istemiyoruz

Eğitim Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Özel okullardaki kültürel yozlaşmaya dikkat çeken Güner “Çocuklarımızı geleceğe hazırlarken kendi tarih ve medeniyet birikiminin farkında olmalarını sağlamamız gerekiyor” dedi.

MAHMUT ÖZAY'IN HABERİ - Türkiye Özel Okullar Derneğinin (TÖZOK) bu yıl 22’ncisini “Eğitime Bütünsel Yaklaşım ve Yapay Zekâ” temasıyla düzenlediği sempozyumu Antalya’da başladı. Sempozyumun açılışında bir konuşma yapan Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Fethullah Güner, özel okullara çağrıda bulunarak, pagan kültürü ile ilgili etkinliklere yer verilmemesini istedi. Güner şunları söyledi: Biz çocuklarımızı geleceğe hazırlarken kendi tarih ve medeniyet birikiminin farkında olmalarını mutlaka sağlamamız gerekiyor. Çocukların geleceğe güçlü bakabilmeleri güçlü adımlarla yürüyebilmeleri için Türk kimliğinin, Türk medeniyetinin, Türk İslam medeniyetinin ne olduğunu, tarihî birikiminin ne olduğunu çok iyi öğrenmesi gerekiyor. Yeni dönemde eğitim sistemimiz içerisinde bu farkındalığı mutlaka çocuklarımıza kazandırmamız gerekiyor. Biz son dönemde özellikle millî kültürel ve tarihî değerlerin öğretilmesi, okulda yapılan etkinliklere kadar tamamının Türk kültür ve medeniyetiyle ilişkili olmasını istedik. Bununla ilgili yazılar da yazdık ama yazılar yetmiyor. Bu hususta her birimizin topyekûn çok farkında, sinerjik olarak birlikte hareket etmemiz gerekiyor.

OKULLARDA YER YOK

Tarih ve kültürel kimliğimizle alakası olmayan, belli pagan kültürüne kadar uzanan belli bayramları ya da etkinlikleri okulların içerisinde bir faaliyet olarak görmek istemediklerinin altını çizen Güner “Bu konudaki duruşumuz gerçekten çok net. Eğitimcilerden de bu konuda hassasiyet bekliyoruz. Maalesef yapmış olduğumuz denetimlerde ya da bize ulaşan bilgilerde yer yer bizim çok değer verdiğimiz, tarihî ve kültürel olarak çok önemsediğimiz bir derste İngilizce işlendiğini, din kültürü dersinde matematik işlendiğini duyunca gereğini yapmamız gerekiyor. Bunu paydaşlar olarak da masaya yatırmalıyız” şeklinde konuştu.  

“Her çocuğumuzu belki bilim adamı yapamayacağız ama her birini bu toplumun değerleriyle bütünleştirip, değerli bir insan ve toplumun paydaşı yapmakla sorumluyuz. Millî Eğitim Bakanlığı’nın ortaya koymuş olduğu politikalarla birlikte hareket ettiğimiz sürece,
doğru sonuçlar alacağımıza inanıyorum.”

Düzenleyen:  - Eğitim
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...