Afet bölgesinde Hababam Sınıfı repliği: Okul her yerdir

- Güncelleme:
Afet bölgesinde Hababam Sınıfı repliği: Okul her yerdir

Eğitim Haberleri

Eğitimde açılan farkların kapanması için afet bölgesinde canla başla çalışılıyor. Açılan her okula bölgede yoğun ilgi var. Enkazın altından yeni umutlar yeşeriyor.

MAHMUT ÖZAY'IN HABERİ - Hababam Sınıfı’nın unutulmaz karakteri Mahmut Hoca’nın “Okul sadece dört yanı duvarla çevrili, tepesinde dam olan yer değildir. Okul her yerdir. Öğrenmenin, bilginin var olduğu her yer okuldur” repliği deprem bölgesinde yer alan bütün eğitimcilere ilham olmuş durumda...

Ders zili bazen bir konteynerde bazen bir çadır da bazen de bir parkın bahçesinde çalıyor. Bütün amaç, açılan eğitim farklarının kapanması. Millî Eğitim Bakanlığının (MEB) yanı sıra afet bölgesine gönüllü öğretmenler de görev alıyor. Yaklaşan LGS ve YKS için öğrencileri sınava hazırlıyorlar. MEB’in, 8 ve 12. sınıflar için bölgede 809 noktada Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) bulunuyor. On şehirde bütün çadır bölgeleri ve toplanma yerlerinde çocuklar için 416 adet psikososyal destek, oyun ve etkinlik çadırları kuruldu. Bu hizmetle şu ana kadar 1 milyon 68 bin 605 öğrenci ve veliye destek sağlandı. Bölgede şu ana kadar 2.026 çadır/konteyner sınıfta eğitim devam ediyor. Ayrıca 236 Mehmetçik Okulu da afet bölgesinde çalışmalarını sürdürüyor.

Afet bölgesinde Hababam Sınıfı repliği: Okul her yerdir

Depremler sebebiyle henüz eğitim ve öğretimin başlamadığı Hatay’ın Defne ilçesinde tahta ve sıralarla sınıfların oluşturulduğu çadır kentteki konteyner ilkokulda 350 öğrenci dün dersbaşı yaptı. Okulda 30 gönüllü öğretmen görev alıyor. Afet bölgesindeki okul kayıtlarına yoğun ilgi var ve enkazın altından yeni umutlar yeşeriyor. 

Adıyaman’da Beşpınar Mesire Alanı da, depremlerin ardından kurulan çadırlarda sınıflar oluşturularak eğitim kampüsüne dönüştürüldü. Kentte barınma alanlarından servislerle 1.500’e yakın öğrenci, lise ve üniversiteye yönelik sınavlar için çadır sınıflarda eğitim görüyor. 40 çadırda lise, 20 çadırda üniversiteye hazırlık kursu verilen alanda kütüphane, kafeterya, oyun ve etkinlik çadırları ile gönüllü öğretmenlerin barınma yerleri de bulunuyor. Afetzede öğrenciler bu şartlarda bile olsa yeni başarı hikâyesi yazmak istiyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...