ÖSYM sınav tarihlerini duyurdu: YKS oturum ücreti değişmedi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
ÖSYM sınav tarihlerini duyurdu: YKS oturum ücreti değişmedi

Eğitim Haberleri

Yükseköğretim Kurumları Sınavı 17-18 Haziran’da gerçekleşecek. Sınav ücretine zam yapılmadı. Depremzedeler ise para ödemeyecek.

MAHMUT ÖZAY'IN HABERİ - Seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılmasının kesinleşmesinin ardından Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) oturumlarının tarihleri de netleşti. Daha önce iki tarihin çakışmasından dolayı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) yaptığı duyuruyu silmişti. Dün açıklanan yeni duyuru ile birlikte YKS oturumları 17-18 Haziran’da gerçekleşecek. Başvurular başladı, YKS’de son gün 23 Mart. Depremlerden ağır hasar alan Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Malatya’da ise sınav yapılmayacak. Bu şehirlerde yaşayanlar, istedikleri illeri tercih edip sınava girebilecek.

2017’de 35 TL, 2018’de 50 TL, 2019’da 75 TL, 2020’de 70 TL, 2021’de 90 TL, 2022’de 115 TL olan tek oturum ücretinde bu sene değişiklik yok. Adaylar her oturum için 115 TL ödeyecek. Afet bölgesi olarak ilan edilen 11 il ve Sivas’ın Gürün ilçesinde ikamet eden ya da buralardan başka yerlere göç eden depremzedelerden ise sınav ve başvuru ücreti alınmayacak. Bu sene sınav yerleştirmelerde önceki yıldan farklı olarak göze çarpan en önemli farklılık da 34 yaş üzeri kadınlara yükseköğretimde yeni bir kapı açılacak. Buna göre 34 yaş üzeri kadınlar için ön lisans ve lisans programlarında ek kontenjan tanımlanacak. YKS sonuçları 20 Temmuz’da açıklanacak.

MECBURİ ÇALIŞMAYA 1 YIL ERTELEME

Millî Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme işlemleri için önemli bir karar aldı. Bunu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyuran Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer “Yaşadığımız deprem felaketi sebebiyle zorunlu çalışma yükümlülüğü bulunan öğretmenlerimizin bu mecburiyetini bir yıl erteliyoruz” dedi.

Düzenleyen:  - Eğitim
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...