YKS heyecanı başladı! Milyonlarca öğrenci ilk oturum olan TYT'de ter döktü

Düzenleyen:
- Güncelleme:
YKS heyecanı başladı! Milyonlarca öğrenci ilk oturum olan TYT'de ter döktü

EĞİTİM Haberleri

ÖSYM tarafından düzenlenen YKS'de heyecan başladı. Üniversite hayali kuran 3 milyon 527 bin 466 adayın yarışacağı YKS'nin ilk oturumu olan TYT bugün düzenlendi. Saat 10.15'te başlayan ve 165 dakika sürerek saat 13.00'te sona eren sınavda adaylar, kendilerine yöneltilen 120 soruya doğru cevap vermek için ter döktü.

Üniversite hayali kuran milyonların heyecanla beklediği gün geldi. ÖSYM tarafından düzenlenen YKS'nin ilk oturumu olan ve milyonlarca adayın katılacağı Temel Yeterlilik Testi (TYT) bugün saat 10.15'te başladı.165 dakika süren sınav, saat 13.00'te sona erdi. Adaylara sınavda Türkçe testinde 40, sosyal bilimler testinde 20, temel matematik testinde 40 ve fen bilimleri testinde de 20 soru olmak üzere toplam 120 soru yöneltildi.

SINAV MARATONU YARIN AYT İLE DEVAM EDECEK

Sınavın ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT), 18 Haziran'da (yarın) saat 10.15'te başlayacak, adaylara 160 soruyu cevaplamaları için 180 dakika verilecek. AYT'de 'Türk dili ve edebiyatı-sosyal bilimler-1' testi, 'sosyal bilimler-2' testi, 'matematik' testi ve 'fen bilimleri' testi yer alacak. Bütün testler 40 sorudan oluşacak.

18 Haziran'da yapılacak üçüncü oturum Yabancı Dil Testi (YDT) ise saat 15.45'te başlayacak ve adayların 80 soru için 120 dakika süreleri olacak. YDT Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinde yapılacak.

Adaylar, sınavın sabah oturumlarında saat 10.00, öğleden sonra oturumlarında saat 15.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

CEVAP ANAHTARI NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) düzenlediği sınavlara ilişkin soruları ve cevapları genellikle sınavın yapıldığı gün sınavdan birkaç sonra erişime açıyor. TYT sorularının Cumartesi günü sınavdan birkaç saat sonra, AYT ve YDT sorularının ise Pazar günü akşam saatlerinde erişime açılması bekleniyor.

Soruların tamamı sadece sınava katılan adayların erişimine açık olacak, sınava katılmayanlar soruların sadece yüzde 10'unu görebilecek. Sorular ve cevaplar ÖSYM'nin internet adresinde olacak.

YKS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Üniversite sınavı olarak da bilinen YKS'nin sonuçları 20 Temmuz 2023 tarihinde açıklanacak. Önceki sınavlara bakıldığında erken açıklama ihtimali de bulunan ÖSYM'den gelecek açıklamalar bekleniyor.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...