1 ayda yüzde 20 artış! Hangi ürün ne kadar zamlandı?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Enflasyon rakamlarının en çok etkilediği gıda sektöründe fiyatlar tüketicinin yakın takibinde. Gıda ve temel ihtiyaç ürünlerinde fiyatlar market ile pazar arasında değişiklik gösteriyor. Fiyat artışları durdurulamıyor. Öyle ki 1 ayda gelen zam oranı yüzde 20'leri buluyor. Peki, bir haftada hangi ürünlerin fiyatları ne kadar değişti? İşte güncel liste...

Ramazan ayı öncesi marketlere yapılan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon rakamları piyasanın gündeminin odağında yer alırken enflasyon en çok gıda ve temel ihtiyaç ürünlerinde hissediliyor. Gıda fiyatlarında bazen haftalık yükselişler gözleniyor. Peki, fiyatı en çok artan azalan ürünler hangileri, fiyatlarda son durum ne? İşte güncel durum...

Dolmalık biber Şubat ayında 45 liradan 60 liraya, patates 30 liradan 40 liraya, soğan ve kabak 25 liradan 30 liraya yükseldi. Mandalinanın fiyatı 15 liradan 25 liraya yükselirken market fiyatı da 17 liradan 25 liraya yükseldi. Portakalın fiyatı da benzer şekilde pazarda 20 liradan 25 liraya, markette ise 17 liradan 24 liraya çıktı.

MAKAS YİNE AÇIK

Genellikle dolmalık biber fiyatı nedeniyle pazardan almaya uygunken bu hafta marketlerde daha cazip. Fiyatlar haftalık bazda da değişiklik gösteriyor. Geçen hafta pazarda 50 lira olan dolmalık biberin fiyatı bu hafta 60 liraya yükselmiş durumda. Bu fiyatlar markette geçen hafta 70 lirayken bu hafta 50 liraydı.

Diğer yandan market ile pazar fiyatları kıyaslandığında ayva fiyatı pazarda 30 liradan 25 liraya düşerken bu fiyatlar markette 46 liradan 70 liraya yükseldi. 

Kabak, patlıcan, brokoli fiyatlarında yükseliş devam ediyor. Kabak pazarda geçen hafta 25 lirayken bu hafta 30 lira. Patlıcanın fiyatı da 50 liradan 70 liraya yükseldi. Brokolinin fiyatı benzer şekilde 25 liradan 30 liraya yükseldi.

FİYATI DÜŞEN ÜRÜNLER

Ispanak, limon, domates ve fasülye fiyatları pazarda düştü. Ispanak 30 lirayken 25 liraya, fasülye 120 lirayken 100 lira, domates 40 lirayken 35 lira, limonun fiyatı 15 lirayken 12 lira oldu. Diğer yandan dolmalık biber, patates, soğan ve turp da marketi tercih eden tüketiciler için daha makul fiyatlı gibi görünüyor.

BALIK FİYATLARINDA YÜZDE 100 ARTIŞ

Fasülye ve mezgit fiyatlarında aylık artış pazarda yüzde 100'ü aştı. Fasülye yüzde 122, mezgit yüzde 109, istavrit yüzde 91, patlıcan ve uskumru fiyatları da yüzde 75 artış gösterdi.

Uskumru, hamsi ve palamut fiyatları da tüketicinin yakın takibinde.Uskumru fiyatı 1 ayda pazarda yüzde 75 artmış durumda. Hamsi fiyatları pazarda yüzde 50, markette yüzde 15 arttı. Palamut ise markette yüzde 20 düşerken pazarda yüzde 50 oranında arttı.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Bayram üzüm 3 Mart 2024 13:59

Halde veya toptancıda demiyorum mahalle manavımızda patetes 20 lira soğan 12 lira gelin verelim bu fiata patetes soğan nerdeymiş?

Sonraki Haber Yükleniyor...